Crna glina čisti i hrani kožu lica te detoksikuje ceo organizam!

19-01-2022

Crna glina se od davnih vremena koristi za negu tela, lica, kose i noktiju, a smatra se da poseduje sposobnost razbijanja  celulita  i  sagorevanja masti.  Ipak, najčešća primena crne gline je u kozmetologiji, budući da odlično sužava pore i čisti kožu od masnoća, nečistoća, leči akne, ujednačava teksturu, izbeljuje i hrani.

Čisti krv i deluje terapeutski na organizam

Zbog visokog sadržaja različitih minerala, koji stimulišu unutarčelijski metabolizam i obezbeđuju efekat čišćenja krvi, crna glina terapijski utiče na naš organizam. Koristi se spolja i iznutra za razne upale kože, bolove u zglobovima, za vracanje funkcije kardiovaskularnog i endokrinog sistema…

Podmlađujući efekat maski od gline

Stroncijum, magnezijum i kalijum (sastojci crne gline) ne samo što stimulišu cirkulaciju krvi i poboljšavaju metabolizam, nego i „ispiraju“ štetne materije i toksine iz organizma. U podmlađujući efekat crne gline mozete da se ubedite, ako 2-3 puta nedeljno napravite maske ili obloge a  možete i da je koristite za masažu.

Uradite sami masku od gline

Kozmetičke maske na bazi crne gline odgovaraju za sve tipove kože. Za suvu i staru kožu lica glinu pomešajte sa mlekom, jogurtom, kajmakom ili sitnim sirom. Za kožu sa proširenim porama preporučuju se maske od crne gline sa dodatkom belanceta te soka od: limuna,  krastavca ili kiselog voca.  Maske se pripremaju u emajliranom sudu.

FOTO: Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar