Da li lekari koji pristaju na ovakve intervencije, trebaju snositi sankcije?

05-01-2020

Andrea je prvo ubrizgala 15 injekcija s hijaluronskom kiselinom u usne a ubrzo nakon još dve. Za to je izdvojila  2.500 dolara, i obećala da neće stati s tretmanima. Da li je devojci potrebna psihološka pomoć, ili je lekar taj kojeg treba kriviti, budući da je dopustio ovako nešto, zaključite sami 

Adrea pre intervencija hijaluronskim filerima

Želi da bude kao Barbi 

Dvadesetdvogodišnja Bugarka Andrea Ivanova izjavila je, da još od malih nogu želi izgledati poput njezinog idola, lutke Barbie, i imati najveća usta na svetu, navodi Today Online. Dodala je i da je čvrsto  odlučila ostvariti svoje ciljeve, zbog čega su njene usne sada tri puta veće u odnosu na stanje pre intervencija.  Prema izveštavanju lokalnih medija, Andrea će svoje usne ponovo “puniti” filerima,  i to svaki put kad se  počnu smanjivati.

 Čežnja ta titulom žene s najvećim usnama 

Ivanova je navela da ima veliku podršku svojih Instagram pratioca , kao i obožavatelja s Bliskog istoka, iz Argentine, Australije. Isto tako nije krila oduševljenje svojom promenom : “Sada mi se usne sviđaju mnogo više nego pre. Osećam se odlično i presrećna sam” . Andrea smatra da je jedinstvena na svetu, i tvrdi da nije kopirala ni jednu poznatu ličnost. Zaključila je i da još uvek postoji konkurencija koju treba pobediti kako bi osvojila titulu žene s najvećim usnama.

Profesionalnost mora da bude na prvom mestu  

Ovakvi slučajevi, nažalost, nisu retkost.  Razlog tome je veliki boom industrije lepote, koji je između ostalog, stvorio i veliki pritisak na celu populaciju a posebno na mlade devojke, koje ponekad mogu da izgube sliku realnosti. Prema izjavama Bugarke iz teksta, veoma je verovatno da devojka pati od nekog poremećaja koji krivi njenu percepciju, a što rezultira nemogućošću da vidi šta je zapravo uradila od sebe. S druge strane, ogromna odgovornost je na lekaru koji pristane da uradi ovakvu intervenciju. Poenta estetike je učiniti pacijenta boljom verzijom sebe, a ne karikaturom, zato bi i stručnjaci koji pristanu na ovakve ”transformacije” trebali biti na neki način sankcionisani. Novac je dobar poticaj za rad, no u ovakvim slučevima doneće samo zgražanje i osudu za neprofesionalnost.

FOTO: Screenshot / INSTAGRAM : Andrea Ivanova

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar