Dr Vladislav Ribnikar: hirurški fejslifting pod lokalnom anestezijom u pauzi za ručak

07-08-2018
Featured Video Play Icon

Fejslifting pod lokalnom anestezijom u pauzi za ručak , postaje sve popularniji trend kako u Americi tako i u svetu.  Koje su prednosti a koje mane ove hirurške metode podmlađivanja, otkriva priznati srpski estetski hirurg dr Vladislav Ribnikar 

U poslednje vreme sve više hirurga , posebno u Americi rade estetske zahvate pod lokalnom anestezijom . Reč je o intervencijama koje su se donedavno – odnosno izvode se još uvek, pod opštom anestezijom. Pa u čemu je tajna njihove metode? 

To je ustvari sve počelo krajem 90-ih godina, ta jedna čitava generacija doktora koji su uveli te tzv.  minimalno invazivne liftinge, a koji su bili ili parcijalni ili sa malim rezovima, ili sa tim malim podminiranjem tkiva . Nisu bili toliko duboki i imali su vrlo brz oporavak.

Amerikanci su ih zvali lanč tajm lifting. U toku pauze za ručak, odeš uradiš lifting i vratiš se na posao . Ali moram da kažem, oni su ipak rezervisani za mlađu populaciju. Ako imamo velike viškove kože, opuštanja mišića i ostalo..tu mora da ide  kompletan lifting. Ovo je dakle za mlađu populaciju, gde su ta opuštanja kože i mišića manjeg stepena.

Možemo li uskoro ovakav način izvođenja estetskih zahvata očekivati i u Srbiji, i da će se tu u pauzama za ručak raditi fejsliftinzi?

Pa ja mislim da hoće, samo što kod nas još uvek postoji malo nekakav strah od liftinga – generalno. Nekada je postojalo, ja kad sam još počinjao..da je donja granica za lifting 55. godina…pa je to spušteno na 50. , pa je spušteno na 45. . Sad su to Amerikanci spustili praktično na 40.

Ceo razgovor sa doktorom Ribnikarom , pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar