Istražili smo: Mogu li kafa, kokosovo ulje i crni biber, momentalno izbrisati podočnjake?

16-03-2018
Featured Video Play Icon

Ne postoji osoba koja nije imala problema sa podočnjacima, a na internetu se mogu pronaći razni saveti za njihovo tretiranje.  Nakon što je blogerka po vlastitoj recepturi napravila masku koja joj održava svežinu lica, odnosno ublažava podočnjake, upitali smo dermatologa dr Dinka Kaliternu, što misli o ovoj metodi..

Bjuti blogerka tvrdi da kafa, kokosovo ulje i crni biber brišu podočnjake

Biber, kafa i kokosovo ulje 

”Ono posebno važno je,  što vam je svaki od ovih sastojaka pristupačan, a maska se vrlo lako pravi”, pojasnila je devojka u videu.  ”Sve što vam je potrebno jeste kafa, biber i malo kokosovog ulja. Sve sastojke izmešajte i natapkajte na podočnjake. Ostavite da odstoji 5 do 10 minuta, a potom skinite vlažnim peškirom. Već nakon prvog nanošenja ćete osetiti razliku, ali ćete posle nekoliko dana kontinuirane primene videti prave rezultate”, pojasnila je blogerka.

Kafa podstiče cirkulaciju

Dermatolog dr Dinko Kaliterna , iznenađen je receptom bjuti blogerke. Slaže se da neki sastojci mogu pozitivno uticati na kožu , ali upozorava i da se čuvate bibera:  ”Fantastičan primer kako se za malo novca može postići dobar rezultat. Sa blagodatima kafe sam upoznat jer ona jača cirkulaciju , što je problem sa regijom podočnjaka. Radi tog svojstva koristi se i u borbi s celulitom. Kokosovo ulje sadrži pored majčinog mleka, laurinsku kiselinu koja ima terapeutski učinak na kožu.

Čuvajte se bibera!

”Za ovaj način  tretiranja podočnjaka biberom, nikad  nisam čuo i zaista sam skeptičan prema njegovoj efikasnosti.  Umesto njega preporučujem zeleni čaj. Biber može da izazove peckanje i neželjene nuspojave u vidu alergijske reakcije.  Nipošto ne nanosite crni biber na osetljivu kožu u predelu oko očiju.”, upozorava dermatolog dr Dinko Kaliterna koji se trenutno nalazi na najvećem svetskom sajmu kozmetiike u Kineskom Guamgzhou. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar