Karboksiterapija: uklonite tamne podočnjake pomoću CO2 gasa

08-10-2017
Featured Video Play Icon

Tamni podočnjaci su uglavnom  posledica oslabljene cirkulacije ili genetske predispozicije. U rešavanju tog problema , izuzetno dobre rezultate daje  karboksiterapija, koja sa poboljšanjem cirkulacije smanjuje upadljivu  boju  dok kod genetski predisponiranih osoba prisustvo kiseonika omogućava izbeljivanje tretirane regije.  Efekte karboksiterapije je potrebno održavati jedan do dva puta godišnje.

Karboksiterapija je medicinska procedura tokom koje se u kožu ili potkožno tkivo ubrizgava sterilan medicinski gas – ugljen dioksid CO2. Ugljen dioksid je gas koji se prirodno oslobadja iz našeg organizma tokom procesa disanja i kao takav ne može izazvati alergijske ili bilo kakve druge neželjene reakcije.

Ubrizgavanjem ugljen dioksida u zonu ispod kože razvija se kisela sredina koja je signal našem organizmu da tkivu u tretiranoj regiji obezbedi kiseonik i nataloži prirodne faktore rasta. Tokom sedam dana od tretmana na mestima aplikacije postoji povećana prirodna distribucija kiseonika, stvara se potpuno nova mikrocirkulacija, pojačava limfna drenaža i na taj način prirodnim putem postiže obnavljanje ćelija kože.

Osim za tretiranje podočnjaka kao i zatezanje godnjih kapaka, karboksiterapija se koristi i za za redukciju strija, stimulaciju kolagena i elastina a samim tim i za zatezanje tkiva kao i redukaciju lokalizovanih masnih naslaga i celulita.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar