Kozmetička akupunktura sada briše bore i pomoću lasera

01-05-2019

Primena akupunkture u kozmetičkim tretmanima za mnoge je velika nepoznanica. Bore se tretiraju s iglama, na način da se one postave po dužini bore ili po njihovom rubu.Tretman traje 45 minuta i kod pacijenta može izazvati nelagodu i ponekad laganu bol, zbog čega je danas sve popularnija laserska akupunktura koja je potpuno ugodna 

Laserska akupunktura, bezbolna alternativa klasičnoj metodi

Lasersko svetlo ima pozitivno biološko delovanje na tkiva.Njegova je uloga da putem energije poboljša ishranu kože i delujući direktno na ćelije,  podstakne njihov metabolizam. Opuštenu muskulaturu lica kao i bore možemo tretirati na dva načina – direktnomim stimulisanjem  celog  lica ili samo akupunkturnih tačaka. Kozmetička laser-akupunktura ima fino,suptilno delovanje: linije lica kao i pliće bore dobivaju mekši izgled,a mišići lica napetost. Duboke se bore nažalost, ne mogu u potpunosti ukloniti.

Nisu svi kandidati za ovu metodu 

Uspešan rezultat tretiranja bora laserskom akupunkturom zavisi o tri faktora:
1.trenutačnom stanju kože
2.opštem stanju pacijenta
3.dob – najbolji se rezultati postižu kod žena u dobi do 45 godina

Kako deluje laser?

Laser pozitivno biološki deluje na tkiva, čini kožu elastičnijom,deluje izravno na ćelijee i na taj način poboljšava metabolizam te pospešuje bolje iskorištavanje hranjivih supstanci. Lasersko svetlo usmjerava se prema tačkama na koži s udaljenosti od 0 – 5 mm i, zavisno o jačini lasera tačke se stimulišu 5 do 30 sekundi. Metoda je aseptična,neinvazivna i potpuno bezbolna. Zbog “nestrpljivosti” pacijenata da što pre vide rezultate,te zbog tretiranja dubokih bora,laserska se metoda često kombinira s elektrobiostimulacijom i vakumskom masažom.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar