Kozmetika: prirodno ne znači uvek i sasvim sigurno

29-11-2019

Svedoci smo pojave sve više malih proizvođača prirodne kozmetike, dok su se pojedini veliki brendovi takođe usmerili na lansiranje linija organskih kozmetičkih preparata. Međutim, ovi proizvodi nisu baš uvek tako sigurni samo zato što su prirodni, budući da neki od sastojaka uvek mogu da izazovu alergijske reakcije 

Organska kozmetika za sve uzraste 

Potrošači su sve više osvešćeni i žele da izbegnu svaki rizik koji mogu predstavljati sintetička hemikalija i diskutabilni konzervansi poput parabena. Posebna pažnja posvećena je brizi o  neometanom razvoju dece ako je reč o majkama ili trudnicama. Dečija  prirodna i organska kozmetika  postala je tako  apsolutni must have, a potom se trend proširio i na linije  za negu tela za svaki uzrast.

Zabranjeni sastojci 

Za organsku i prirodnu kozmetiku zabranjena je upotreba sastojaka sintetičkog porekla, a to su: organske boje , sintetički mirisi, silikoni, parafini i naftni derivati, mineralna ulja itd. Danas je na tržištu mnogo takvih kozmetičkih proizvoda, no uvek je poželjno posavetovati se sa stručnjakom jer prirodno i biljno ne znači nužno i apsolutno bez rizika.

Pre upotrebe pročitajte sastav proizvoda

Neki ljudi su alergični na sastojke iz eteričnih ulja, biljne ekstrakte i slično, te je u tom slučaju za pacijente s jako osetljivom kožom bolje potražiti dermokozmetički sastojak bez konzervansa, mirisa i sl., nego prirodni kozmetički proizvod s mnoštvom sastojaka iz eteričnih ulja. Danas dermokozmetički brendovi imaju i prirodne čak i organske linije za negu takve kože. Za kraj, ne zaboravite,  najsigurnije mesto za kupovinu kozmetičkih preparata uvek je apoteka.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar