Najuspešnije metode za podmlađivanje šaka

05-02-2023

Šake su jedan od delova tela koji je najviše izložen UV zračenju, vetru, hladnoći i drugim spoljašnjim faktorima. Kada se uzme u obzir da je koža na šakama vrlo tanka, jasno nam je zašto se na toj regiji vrlo brzo vide znaci starenja, čak brže nego na licu, vratu i dekolteu. Otkrijte kako da to sprečite

Laser za uklanjanje mrlja

Podmlađivanje šaka često se vrši kombinacijom više kozmetičkih aparata, u zavisnosti od stanja kože. Tokom tretmana koristi se laser, radiotalasi ili kiseonik, čime se pospešuje proizvodnja kolagena i elastina. Pored toga koža se hidrira i vraća joj se zdrav i sjajan izgled. Ukoliko se žele ukloniti pigmentacije odličan izbor je laserski tretman. Posebna vrsta hemijskog pilinga i sistema kontrole stvaranja pigmenta, takođe može biti izbor u otklanjanju ovog znaka starenja kože na rukama.

Bore i opuštena koža

Starenjem se smanjuje stvaranje kolagena i elastina u koži, dva proteina odgovorna za njenu jedrinu i čvrstinu. Kao i za lice, različite opcije hidratacije i unosa aminokiselina i faktora rasta kao elemenata za stvaranje proteina, prvi su korak u popravljanju funkcije kože. Najćešće se izvodi mezoterapija ili tretman mikroiglicama u kombinaciji s PRP metodom ili koktelima nutritivnih supstanci. Tako hidrirana i stimulisana koža , daće i bolji odgovor na lasersko podmladjivanje, tretman kojim se takođe stvara kolagen,uklanjaju bore i koji površinu kože ostavlja glatkom i svežom.

Podmlađivanje ruku dermalnim filerima

Podmlađivanje šaka hijaluronskim filerima je jednostavna i efektna procedura zahvaljujući kojoj se koži na rukama vraća elastičnost, umanjuju se bore, smanjuje vidljivost krvnih žila i naboranost. Tokom procesa starenja gubimo kolagen i sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u našem telu, a dermalni filer tj. hijaluronski filer –  korististi se za hidrataciju i podmlađivanje kože, te nadoknadu izgubljenog volumen u predelu kožnih nabora i bora. Umesto filera može se koristiti i sopstvena masnoća.

Vene i kapilari

Laserska intervencija uspešno uklanja vene i kapilare na rukama, a nakon zahvata  ne ostaju nikakvi ožiljci na površini kože. ”Ova vrsta metode je faktički jedina uspešna u poređenju sa ostalim metodama kao što su hijaluronski fileri koji se ubrizgavaju pored ili ispod kože, da bi se na neki način poravnao taj defekt koji izaziva proširena ili vijugava vena. Te vrste intervencija nisu toliko uspešne i one su kratkog veka. Stalno se ti fileri moraju nadopunjavati, dok je laserska operacija vena na rukama, da kažem, trajnog karaktera”, pojasnio je dr Petar Dragić, jedan od najpriznatijih svetskih stručnjaka za vene .

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar