Proizvodi za negu lica koje treba izbegavati prilikom kupovine

13-09-2020

Stručnjaci su izdvojili proizvode za negu kože koje bi trebali u potpunosti da izbegavate. Neki od njih će vam se možda činiti logičnim, dok su drugi pomalo šokantni. Međutim, na kraju će vam svaki od ovih saveta uštedeti novac i očuvati lepotu kože

Ne kupujte ništa što nije klinički dokazano

Postoji mnogo proizvoda čije delovanje nije potkrepljeno nikakvim kliničkim dokazima, a isto tako postoje i mnogi sastojci koji zapravo nisu dobri za kožu. Možda će vam doći da zagrabite onaj serum koji se može pohvaliti dijamantima kao zvezdanim sastojkom, međutim, dobro razmislite.  Ukoliko ne postoje istraživanja ili statistike koje bi potkrepile njihove tvrdnje, sve bi to mogao biti samo marketing.  Niste li sigurni koji su još sastojci dokazano efikasni, uvek možete istražiti neki brend na Internetu da biste stekli uvid u delotvornost njihovih proizvoda.

Izbegavajte proizvode koji zapušavaju pore 

Na tržištu se mogu pronaći različiti proizvodi za negu kože sa sastojcima koji zapravo štete koži. Nažalost, većine njih najčešće nismo ni svesni. Na primer, petrolatum je sastojak koji se koristi u mnogim sredstvima za čišćenje lica, dok se lanolin koristi u mnogim bogatim hidratantnim kremama. Ipak, to su sastojci koji zapravo vašoj koži donose više štete nego koristi. Oni zapušavaju pore, a stvaraju iluziju hidrirane kože stvaranjem filma na njenoj površini. Umesto teških hidratantnih krema, isprobajte hidratantni serum obogaćen hijaluronskom kiselinom.

Parfemi u kozmetičkim sredstvima mogu biti štetni 

Svi često padnemo na lepe mirise, kako parfema, tako i proizvoda za negu kože. Međutim, stručnjaci kažu da su parfemi u proizvodima za negu nešto što treba izbegavati po svaku cenu. To je nadražujući sastojak koji možda nećete moći da primetite na površini kože, ali vaša koža bi mogla da počne da pokazuje ​​znakove pogoršanja. Ti znakovi bi mogli da imaju dugoročna oštećenja .

Pažljivo s hemijskom zaštitom od sunca

Hemijska krema za zaštitu od sunca razlikuje se od fizičke kreme po tome što UV zrake pretvara u toplinu, dok fizička krema za zaštitnu od sunca radi na koži i odbija UV zrake. Budući da je hemijska krema za zaštitu od sunca napravljena od spojeva koji se zapravo apsorbiraju u kožu, stručnjaci preporučuju korišćenje fizičke zaštite. Takve kreme sadrže sastojke poput cinkovog oksida i posebno se preporučuju onima koji imaju akne ili osjetljivu kožu. Tako ćete izbeći potencijalnu iritaciju.

Preskočite kupovinu klasičnih krema luksuznih brendova

Nemojte nas pogrešno shvatiti jer i sami ponekad volimo da uložimo u luksuznije proizvode za negu kože, međutim, stručnjaci kažu da će povoljniji osnovni proizvodi jednako dobro obaviti posao. Dodali su i da luksuzni brendovi ne kreiraju lošije proizvode, već da proizvode poput hidratantne kreme, kreme za sunčanje ili sredstva za umivanje lica, možete dobiti po nižim cenama, a da su jednako delotvorni. Razlika u cenama često odražava marketing i brendiranje, a ne sam kvalitet proizvoda.

FOTO: Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar