Restauracija obrva, spas za mnoge žene i muškarce

27-12-2021
Featured Video Play Icon

Obrve su okvir za naše oči i u mnogome utiču na ekspresiju lica i izražavanje emocija. Izuzmemo li zdrastvene razloge, najčešći uzrok njihovog gubitka je dugogodišnje čupanje pincetom i tetoviranje obrva kod žena. Takođe, kako starimo tako se i one proređuju. Brz i veoma efikasan zahvat u rešenju ovog problema je  transplantacija tj restauracija obrva koja se obavlja i u beogradskim estetskim klinikama 

Obrve rastu u tačno određenom smeru

Restauracija obrva ima mnoge specifičnosti u odnosu na hiruršku restauraciju kose. Obrve rastu skoro paralelno sa površinom kože. Njihov pravac rasta se značajno menja u zavisnosti od njihovog dela.  Npr. u delu najbližem nosu su skoro vertikalno postavljene i rastu u pravcu nagore, u unutrašnjoj polovini obrazac rasta najviše podseća na riblju kost, da bi se u spoljašnjoj polovini obrve izravnale i rasle skoro horizontalno. Obrve uvek rastu pojedinačno, a ne u grupicama kao kod kose. Ciklus rasta im je veoma kratak, oko četiri meseca dok je kod kose tri do pet godina.

Kako se izvodi procedura transplantacije?

Tehnika restauracije obrva zahteva maksimalnu preciznost i detaljno planiranje. Dlake se biraju iz regije iz koja se najviše slaže po obliku, debljini, pravcu rasta i boji sa postojećim obrvama. Prilikom transplantacije , one se ne skraćuju  već se ostavljaju duže kako bi se ispratio pravac i da bi se bolje uklopile. Folikuli dlaka presađuju se što paralelnije u odnosu na kožu. Prilikom procedure pazi se na pravac i dizajn u zavisnosti od dela obrve. Ukoliko se kod muškaraca želi postići muževniji i grublji izgled obrva , uzet će se dlake sa brade. Čitava procedura se radi u lokalnoj anesteziji i traje oko dva sata.

Nega obrva nakon zahvata

Nega obrva uključuje trimovanje jer transplantirana dlaka raste brže i duže. Ipak  sa vremenom će i ono će biti sve  ređe jer se i rast ovih dlaka usporava. Kako se izvodi procedura transplantacije, pogledajte u videu na vrhu teksta .

FOTO: estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar