Smanjivanje penisa: van erekcije bio je dugačak 18 cm a obim iznosio 25 cm

20-08-2018

Iako bi ga većina potiho želela povećati, ima i onih koji bi reducirali veličinu svoje muškosti.  2015. godine , na 17 godišnjem pacijentu  izvedena je prva operacija smanjivanja penisa u istoriji medicine. Pre zahvata, njegov penis je van erekcije bio dugačak 18 centimetara, a obim mu je iznosio 25 centimetara. Hirurzi su kazali kako je imao oblik ragbi lopte 

Pre nego mu je penis poprimio ogromne dimenzije, tinejdžer je imao  nekoliko epizoda prijapizma – neželjene i bolne erekcije koja obično traje satima. Bio je to razlog zbog čega je njegov polni organ ostao zauvek deformisan. ”Rekao mi je da mu je neprijatno kad oblači pantalone. Imao je utisak da svi zure u njega i da mu se sve ocrtava”pojasnio je Rafael Karion, hirurg koji je obavio operaciju smanjivanja.

Dodao je i kako se prvo iznenadio kada mu je mladić izneo nesvakidašnji zahtev, ali ubrzo je shvatio se kakvim mukama se suočava: ”Njegov penis se tokom erekcije naduvavao kao balon. Iako zvuči kao san svakog muškarca, obim mu je bio nenormalno veliki, posebno na sredini”,  ispričao je dr Rafael.

Tim hirurga je po prvi put u istoriji izveo operaciju u kojoj su sa obe strane penisa odstranjeni parčići tkiva. Nervi su zatim prespojeni, kako bi pacijent mogao da zadrži osećaj celom dužinom i širinom. Nakon zahvata lekari su otkrili nove  dimenzije mladićevog penisa , i nazvali ih “velikodušnim”.

”Njegov polni organ je i dalje nešto duži i širi od prosečnog, ali sada deluje simetrično. Pacijent je veoma zadovoljan. Kaže da smo mu promenili život – zaključio je dr Rafael Karion. 2017. operisan je i muškarac čiji je penis radi ciste u detinjstvu, narastao 20 puta više od prosečne dužine. Redukcija penisa mu je uveliko olakšala život.

FOTO:  Pexels

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar