Tretman polinukleotidima, novitet u antiejdžingu

12-02-2024
Featured Video Play Icon

Tretman polinukleotidima je regenerativna metoda koja menja kvalitet i status kože. Polinukleotidi utiču na poboljšanje regeneracije tkiva, smanjenje oksidativnog stresa, daju podršku imunološkom sistemu i čuvaju integritet genetskog materijala

Šta su polinukleotidi?

Polinukleotidi su molekuli koji se sastoje od niza nukleotida, a nukleotidi su osnovne jedinice genetskog materijala (DNK i RNK). Svaki nukleotid se sastoji od šećera, fosfata i jedne od četiri bazne supstance (adenin, guanin, citozin ili timin/uracil, u zavisnosti da li je reč o DNK ili RNK). Istraživanja su pokazala da  upotreba polinukleotida, doprinosi očuvanju zdravlja i smanjenju procesa starenja. Molekuli poput polinukleotida imaju potencijal da utiču na ćelijski metabolizam, održavanje integriteta genetskog materijala i funkciju ćelija.

Mogu da se kombinuju sa svim procedurama

”Oni deluju potpuno prirodno, na način na koji pospešuju kolagen stimulaciju kao i bolju prokrvljenost i jedrinu same kože… tako da dobijemo bolju jedrinu, bolji tonus i smanjenje sitnih nepravilnosti na licu i telu. Npr dobri su kod korekcije ožiljaka. Polinukleotidi mogu da se kombinuju sa svim drugim procedurama..npr pre i posle operativnih zahvata. Kombinujemo ih jako uspešno sa laserskim intervencijama i oni su jedan novi tretman na tržištu, kaže Ana Malivuković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Efikasni kod tamnih podočnjaka

”Posebnu primenu polinukleotidi su našli u regeneraciji i poboljšanju okoloočne regije, pošto svi znamo koliko su podočnjaci delikatni za korekciju i da nekada se komplikuju kada koristimo hijaluronske filere. Tretman polinukleotidima se injektuje, što znači da nam je potrebna jedna mala iglica ili kanila. Trebalo bi ponoviti tretman 3X u razmaku od 2-3 nedelje za potpuni rezultat”, zaključuje dr Malivuković.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar