Čuli ste za ”zimsku vaginu”, ali postoji i ”zimski penis”

12-10-2018

Već ranije se pojavio naziv “zimska vagina”, koji podrazumeva suvoću  ženskog polnog organa  kao posledicu hladnoće . Pad temperature i dolazak zimskog vremena, takođe se može odraziti i na muške genitalije u obliku smanjenja penisa , nemogućnosti za erekciju kao i poteškoća prilikom postizanja orgazma. Taj se problem naziva ”zimski penis”

“Krvni sudovi  u penisu ‘zatvore se’ zbog niske temperature. Muškarci mogu očekivati da će im se penis smanjiti do 50% u dužini  i 20 do 30% u obimu kada je vreme prohladno”,  rekla je za  Metro.co.uk. ,  Annabelle Knight, stručnjakinja za seks i veze. Annabelle je dodala  da u vreme hladnijih dana , telo  preusmerava toplinu i energiju namenjenu penisu,  vitalnim organima poput srca i mozga:

“Vaše telo mora smanjiti protok krvi u prstima i penisu. Testisi se također povlače i približavaju ostatku tela kako bi mogli ostati topli. ”, pojasnila je Anabelle. Uglavnom, to je u potpunoj suprotnosti od “letnjeg penisa”,  kada toplota utiče na povećanje muškog polnog organa.  Ali veličina nije jedina stvar na koju utiče promena godišnjeg doba.

Hladnije vreme također “oslabljuje” penis, što znači da je manje osetljiv na dodir, pa muškarcima treba duže vremena kako bi postgigli orgazam.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar