Fileri nove generacije traju 18 meseci, zato proverite koji preparat ubrizgavate i koliko će vas to dugoročno koštati

09-11-2018

Koliko dugo će trajati efekat hijalurona,  zavisi od vaše kože, ali prvenstveno od kvaliteta preparata  koji je tokom tretmana korišćen. Na tržištu se nažalost mogu pronaći hijaluronski fileri koji nisu odobreni od ministarstva zdravlja Srbije. Osim što izazivaju neželjene reakcije koje ponekad mogu da završe i sa veoma ozbiljnim komplikacijama, njihovo dejstvo je neretko kraće 

Proverite kliniku i proizvođača filera 

Ukoliko se odlučite na tretman hijaluronskim filerima, dobro se  raspitajte o stručnjaku koji ih ubrizgava kao i o samom preparatu kojeg koristi. Veoma je važno da je  filer registrovan u agenciji za lekove i medicinska sredstva,  što će vam dati potpunu sigurnost da će se u vašoj koži naći potpuno bezopasna i korisna supstanca.

Fileri s crnog tržišta kriju velike rizike

Prilikom posete lekaru  obavezno pitajte za naziv preparata koji se aplicira i tražite potvrdu o registraciji, kako biste bili sigurni da se nikakvi neželjeni efekti neće pojaviti. Na ”crnom tržištu” se nažalost mogu pronaći fileri koji nemaju garanciju  da su bezopasni, a do njih se dolazi lako, narudžbom preko interneta , uglavnom iz Azije. Osim velike opasnosti od neželjenih reakcija na kožu, poput odumiranja tretiranog tkiva, najmanji problem je što takvi preparati neretko traju veoma kratko.

Komplikacije izazvane azijskim filerima

Koliko para toliko muzike 

Kvalitetan hijaluronski punjač, potpuno je siguran i ima dug vek trajanja, međutim zbog dužine zadržavanja u tkivu, neki od salona i estetskih centara izbegavaju da ih koriste, jer im je u interesu da klijent dolazi što češće a time i ostvare veći profit.  Pouzdan  filer mora da ima ozbiljnu biološku studiju bar 20 godina unazad, dok njegovo dejstvo nakon ubrizgavanja pod kožu,  traje barem godinu dana.

Sigurni fileri s dugotrajnim dejstvom

Najnovija generacija hijaluronskih filera poput Juvederm Vycross, uz sertifikat o sigurnosti garantuje i dugotrajan rezultat koji traje čak 15 do 18 meseci. Ovi novi proizvodi sadrže  90% hijaluronske kiseline male molekularne težine te 10% hijaluronske kiseline veće molekularne težine (HMWHA). Uporedbe radi, uobičajeni dermalni fileri sastoje se u potpunosti od hijaluronske kiseline veće molekularne težine.

Vysross tehnologija 

Vycross tehnologiju karakterizuje viša viskoznost koja omogućava fileru da održi svoju molekularnu strukturu nakon tretmana što rezultira dugotrajnošću zahvaljujući većoj otpornosti na razgradnju uzrokovanu slobodnim radikalima i enzimima. Takođe efikasni i kvalitetni su punjači brendova Restylane i Teosyal kao i ostali,  dozvoljeni od Ministarstva zdravlja Srbije.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar