Sanja Lovčević – Miss Srbije: svaka deseta osoba u zemlji nema nijedan zub u vilici

08-11-2018
Featured Video Play Icon

24- godišnja Beograđanka Sanja Lovčević, predstavljaće Srbiju sledeće godine na svetskom izboru lepote Miss World 2019. Studentkinja 6. godine stomatologije otkrila je sve o svojim obavezama, lepoti,  kao i statistike o oralnoj higijeni Srba , koje nisu nimalo pohvalne

Pre nepunih mesec dana, osvojili ste titilu Miss, odnosno proglašeni ste najlepšom ženom u Srbiji. Da li je teško biti najlepša, budući da su sve oči uprte u tebe , i svi imaju visoka očekivanja?

To što sam osvojila tu titulu je ogromna čast, i zaista sam presrećna. Ali naravno, nije baš lako. Velika je odgovornost na meni i velika su očekivanja od mene , zato što ja treba da poslužim kao primer drugim devojkama . Da svojim ponašanjem, obrazovanjem i kulturom, podstaknem sve te  mlade devojke da teže pravim vrednostima ustvari. Tako da , ja ću se potruditi da ispunim to.

Imaš li možda neki svoj tajni, odnosno domaći kozmetički pripravak kojim se neguješ?

-Imam , volim ponekad da primenim i to . Uglavnom mi pomaže žumance, maslinovo ulje i cimet. To pomešam i uradim piling kože, što podstiče cirkulaciju , i zaista meni pomaže.

Uskoro češ imati i titulu dipl stomatologa. Otkrij nam, kakvi su Srbi po pitanju oralne higijene?

Nažalost, što se toga tiče…ljudi u Srbiji se nisu baš proslavili, štaviše.. Prema statističkim podacima, svaka deseta osoba u Srbiji nema nijedan zub u vilici, što je zaista poražavajuće. Smatram da je zdravstveno prosvećivanje u Srbiji zakazalo malo tu, i da treba što više da se i lekari , a i stomatolozi u ovom slučaju , da se potrude da ljude informišu. To će biti jedna od mojih misija u ovom periodu, pored svega za šta se zalažem. Potrudiću se da podstaknem ljude i da ih obučim pravilnom održavanju oralne higijene, što je od ključnog značaja u prevenciji nastanka karijesa i paradentopatija.

Ceo intervju sa prelepom doktorkom Sanjom, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar