Dr Petar Dragić: laserska operacija momentalno rešava i najteže slučajeve proširenih vena

02-12-2023
Featured Video Play Icon

Problem sa venama i kapilarima pogađa velik broj žena i muškaraca širom sveta. Osim što estetski ne izgledaju lepo , proširene vene znaju i da uzrokuju bol. Dr Petar Dragić unapredio je lasersku operaciju lečenja vena i kapilara koja je trenutno najbrža i najefikasnija  u rešavanju navedenog problema. Uz to ne ostavlja nikakve ožiljke

Stare metode imale su mnogo nedostataka

Dr Petar Dragić je otac unapređene laserske metode, pomoću koje se efikasno rešavaju svi problemi s proširenim venama:  ”Laserska operacija je u stvari jedna revolucionarna metoda, koja je nastala zbog velike potrebe, jer dotadašnje metode koje su bile klasične hirurške metode su bile vrlo grube. Radile su se u opštoj anesteziji, imale su puno ožiljaka, oporavak je bio dugačak a estetski rezultati su  bili na veoma niskom nivou…. sada je došlo do velike promene’, kaže dr Dragić.

Laserska operacija je brza i efikasna

Sa laserskom operacijom dolaze nebrojene prednosti, pojasnio je hirurg za vene i kapilare: ” Sama operacija je mnogo preciznija u odnosu na staru. Mnogo je sigurnija, zato što je praćena ultrazvukom. Sa laserom vi praktički možete da radite sa preciznošću od nekoliko delova milimetra, za razliku od stare metode. Njen naziv je govorio čupanje vena, što na ni na koji način ne može biti precizno.”

Tok intervencije

Laserska operacija vena veoma je precizna i visoko sofisticirana metoda za lečenje, odnosno uklanjanje vena: ”Operacija se izvodi na način da se laserska sonda koja je milimetarskog promera, ubaci uz pomoć jedne tanke iglice unutar vene i dejstvom toplote iznutra, ona tu venu skupi.  Vena ne treba da se fizički odstranjuje iz organizma već je dovoljno da laserski zrak deluje na nju. Na taj način se sve  te proširene vene smanjuju i nestaju iz organizma. Laserska operacija vena ne ostavlja nikakve ožiljke na telu i moguće je izlečiti i najteže slučajeve”, zaključio je dr Dragić.

Više o ovoj temi pogledajte u videu koji se nalazi na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar