Korekcija usana: povećanje i smanjenje

01-12-2023
Featured Video Play Icon

Tokom poslednje decenije, povećanje usana je postalo značajan trend u svetu estetske hirurgije i kozmetičkih procedura  Na njega su delimično uticali popularnost društvenih medija i poznateličnosti, koji promovišu punije usne kao atraktivan standard lepote. Otkrivamo sve o njihovom povećanju i smanjenju 

Uvećane usne – nezaobilazan estetski trend

”Uvećanje usana predstavlja čestu estetsku intervenciju kojom se poboljšava njihova kontura kao i postiže željeni volumen. Vrlo često koriguje se i asimetrija, kao i prilagođava veličina gornje i donje usne. Od privremenih preparata za uvećanje usana koristimo hijaluronsku kiselinu odobrenu od agencije za registraciju lekova naše zemlje. Ovaj preparat se aplikuje u uslovima lokalne anestezije, vrlo lako i lepo se raspoređuje, ne izaziva alergijske reakcije i daje dobre estetske rezultate”, kaže dr Dejan Miholčić, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Fileri su popularni zbog sastava i momentalnog rezultata

”Hijaluronski fileri su izuzetno popularni zbog svoje prirodnosti i sigurnosti, budući da hijaluronska kiselina prirodni sastojak u našem telu, što smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Fileri deluju na način da ubrizgani hijaluron veže na sebe veliki broj molekula vode, čime dobija na volumenu.   Posle ove procedure, koja se obavlja u ambulantnim uslovima, pacijent odlazi kući, uz eventualno prolazno crvenilo i blage otoke”, pojašnjava dr Miholčić iz klinike De u Zemunu.

Uvećane usne mogu se smanjit pomoću hijluronodaze ili lasera

”Usled preterivanja u zahtevima pacijenata, nestručne ili preterane aplikacije različitih filera, kao i individualne reakcije, česti su neprihvatljivi i loši rezultati. U tom slučaju pribegava  se odgovarajućim metodama za smanjenje usana. Najpopularnije sredstvo za uklanjanje hijalurona je enzim hijaluronidaza nakon čije aplikacije, on doslovno nestaje. Ukoliko su vaše usne ispunjene masnoćom ili nekim sintetičkim preparatom, eliminisaćemo ih pomoću  Smart lipo lasera,  koji je pored razgradnje masnog tkiva, u stanju je da eliminiše i nakupine silikona ili polimetil metakrila. Za ozbiljnije intervencije koristimo hirurške tehnike”, zaključuje dr Miholčić.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar