Hijaluronidaza: enzim koji topi hijaluron

06-01-2024
Featured Video Play Icon

Hijaluronidaza je enzin koji deluje na razgradnju hijaluronske kiseline. Ovaj tretman namenjen je svima koji se žele rešiti viška hijalurona iz svog lica. Nakon apliciranja, potpuni efekat hijaluronidaze je vidljiv za 48 sati

Tretman topljenja filera

Hijaluronski fileri se prirodno  razgrađuju tokom sledećih šest do 18 meseci, međutim ponekad ih je,  radi želja pacijenata , potrebno ‘otopiti’ ranije. Razlozi za ovu intervenciju mogu biti razni: od  nezadovoljavajućeg rezultata, praćenja trendova koji se brzo menjaju, ili jednostavno  promenjenih želja klijenata. Istraživanje tržišta je pokazalo da je potražnja za ovim tretmanom u poslednje vreme, u porastu.

Hijaluronidaza je prirodno prisutna u organizmu

Enzim hijaluronidaza je u našem telu prirodno prisutan, baš kao i hijaluronska kiselina.  Koristi se za razlaganje hijalurona i akumulirane tečnosti, a može da aktivno deluje i na razmekšavanje fibroznog tkiva koje se u veoma retkim slučajevima može pojaviti kao kasna komplikacija aplikacije hijaluronskih filera.

Kako izgleda tretman i kad je vidljiv efekat?

Ubrizgavanje hijaluronidaze traje nekoliko minuta a efekti počinju odmah. Prvih nekoliko sati do dva dana, može se pojaviti oteklina na mestu gdje je bio filer ali nakon toga, dolazi do naglog poboljšanja stanja. U zavisnosti od količine prethodno ubrizganog punjača i regije,  efekti hijaluronidaze su vidljivi momentalno , dok je za potpuni rezultat potrebno sačekati 48 sati. U većini slučajeva dovoljan je jedan tretman.

Eliminacija starog hijalurona iz usana hijaluronidazom uz novu korekciju filerima. Rezultat su lepe uvećane usne prirodnog izgleda

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar