Otoplastika: dizajnirajte svoje uši i postignite željeni oblik ili položaj za 15-45 minuta

31-03-2022

Jedna od najčešćih operacija u estetskoj hirurgiji je korekcija ušnih školjki radi njihove upadljive odmaknutosti od glave. Međutim, u poslednje vreme sve češće se traže hirurške intervencije nakon vađenja velikih pirsinga iz ušiju  kao i radi želje za promenom oblika ušnih školjki. Procedura traje oko 45 minuta

Najčešće se koreguju klempave uši

Operacija se izvodi uglavnom u lokalnoj anesteziji i traje oko 45 minuta. Na zadnjoj strani ušne školjke napravi se mali rez kroz koji se koriguje hrskavica. Na taj način  se ušna školjka dovodi u željeni položaj. U bolnici se ostaje nekoliko sati,  a u narednom periodu  se neko vreme nosi steznik.  Ovom procedurom ušne se školje približavaju glavi čime se dobija savršeni estetski rezultat.

Korekcija rupa nastalih od pirsinga

U današnje vreme pearcing je neretko omiljeni modni dodatak, ali ulaskom u neke ozbiljnije godine većina onih koja ga je imala , odluči ih izvaditi. No rešavanje od pearcinga ne prolazi često tek tako, budući da oni neretko ostavljaju za sobom i neku vrstu ožiljka  ili bolje rečeno veliku rupu , ukoliko su bili u ušima.  Hirurškom tehnikom moguće je rešiti ovaj problem, a velike rupe nastale od modnih dodataka u ušima brzo se i efikasno koriguju. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom i traje svega 15 ak minuta, nakon čega nije potreban oporavak.

Promena oblika ušiju

Ima i onih koji nisu zadovoljni veličinom ili oblikom ušnih školjki, bilo da je reč o urođenoj nepravilnosti ili su one jednostavno narasle kao posledica starenja.  Zahvaljujući  hirurškoj peciznosti moguće je postići gotovo svaki željeni oblik ušiju , osim ukoliko nije reč o njihovom povećanju.  Baš kao što odete kod krojača da vam skrati pantalone tako se danas brzo i efikasno rešava ovaj problem sa promenom oblika ušnih školjki. Za razliku od prethodno navedenog zahvata, u ovom slučaju je potreban oporavak od nekoliko  dana. Par sati nakon intervencije pacijent može otići kući.

FOTO: Screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar