Korekcija nozdrva: novi trend usavršavanja izgleda nosa i postizanja simetrije lica

29-03-2022
Featured Video Play Icon

Alarplastija je hirurški zahvat kojim se sužavaju previše široke nozdrve.  Najtraženija je među Afroamerikancima kao i na na Tajlandu, ali isto tako podvrgavaju joj se i svi oni koji estetski žele usavršiti izgled svog nosa.  Izvodi se pod lokalnom anestezijom

Mali zahvat za postizanje simetrije nosa

Nos definiše ravnotežu lica, a lepim se smatra onaj koji je u ravnoteži sa ostalim karakteristikama lepote. Savršen nos je ravan, ima uredan okrugli vrh i nozdrve koje su idealne veličine u odnosu na njegov ostatak.  Ipak nisu svi te sreće da imaju baš takav nos , a posebno oni čije su nozdrve mesnate i široke.  Rešenje za njih je alarplastija,  procedura za definisanje i korekciju simetrije nozdrva.

Tok operacije

Operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom i prosečno traje oko sat vremena. Započinje na način da hirurg napravi rez u predelu između nosa i obraza.  Tokom procedure vrši  se uklanjanje unapred određene količine mekog tkiva,  uz preoblikovanje vrška nosa čime se postiže njegov  sofisticiraniji izgled kao i simetrija lica.  Rezovi se rade s unutrašnje strane nosa  i ne protežu se dalje od nozdrvnog praga.

Rezultat ove intervencije gotovo da je neprimetan

Alarplastija neće značajno promijeniti vaš izgled već će samo usavršiti deo vašeg nosa. Većina ljudi neće ni primetiti da ste nešto uradili na licu ali složiće se, da na neki način izgledate privlačnije.   Ovo je mala operacija kojom se poboljšava estetika nozdrva, ali veoma je važno da pacijent ima realna očekivanja. Oporavak nakon operacije je oko 7 dana.

Kako izgleda operacija pogledajte u videu na vrhu teksta.

Foto : Screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar