Korekcija nosa kod dr Ribnikara: zašto je tako posebna?

20-01-2024
Featured Video Play Icon

Saznajte sve o korekciji nosa kod dr Vladislava Ribnikara. Uz najviši stepen stručnosti i profesionalnosti, dr Ribnikar koristi najmodernije instrumente poput ultrazvučnog Piezo noža kao i dorsal preservation – aktuelnu tehniku za izvođenje rinoplastike

Rinoplastika je veoma popularan estetski zahvat

”Rinoplastika je jedan od najčešćih zahvata u našoj klinici i mnogo se time bavimo. To više nije samo kao što je nekada bilo – skidanje grbe ili eventalno korekcija devijacije. Sada nos može da se suzi, da se proširi, grba može da se smanji…može da se nos poveća. Vrh nosa može da se preoblikuje na milion različitih načina. Nozdrve mogu da promene oblik….” kaže dr Vladislav Ribnikar – plastični i rekonstruktivni hirurg.

Ultrazvučni Piezo nož

Upotreba ultrazvučnog Piezo noža za savršenu preciznost

”Naravno, operacija se izvodi u opštoj anesteziji – u totalnoj anesteziji. Te operacije traju kod mene duže. Obično od 4-6 sati, nekada i duže. Ono što bih spomenuo a što ljudi možda već znaju…je taj Piezo nož. To je ultrazvučni nož koji se koristi za rad, pre svega na kostima i na tvrdim hrskavicama nosa…koji je u naš rad uveo mnogo veću preciznost, ubrzao oporavak i smanjio tegobe pacijenata nakon operacije”, pojašnjava estetski hirurg iz ordinacije Ribnikar.

Dorsal preservation tehnika

Aktuelna Dorsal preseration tehnika nije za svakoga

”Drugo, koristimo takođe i radiotalasni nož – za rad sa mekim tkivima, a ono što bih spomenuo je i ta tzv preservation ili dorsal preservation tehnika koja je sada hit u svetu. Mi smo počeli da je radimo u julu 2022. i do sada imamo sa njom dobra iskustva. To je tehnika koja ne može da se primeni kod svakog pacijenta ali ima neke svoje prednosti u odnosu na klasične tehnike”, nastavlja dr Vladislav.

Krajnji rezultat nakon godine dana

”Oporavak za pacijente je najbitniji tih prvih 7-14 dana, kada se nosi gips, tamponi itd…a oporavak nosa, da dođemo do tog krajnjeg rezultata iznosi godinu dana. Naravno, kod nekoga je to brže, kod nekoga je sporije. To je veoma individualno”, zaključio je poznati beogradski stručnjak za korekcije nosa.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar