Dr Vladislav Ribnikar: ultrazvučno oblikovanje nosa

11-04-2020

Ultrazvučno oblikovanje nosa pomoću PIEZO efekta, daje preciznije i bolje rezultate, a sam oporavak je brži i bezbolniji, otkriva poznati srpski hirurg dr Vladislav Ribnikar 

dr vladislav ribnikar

Ultrazvučna hirurgija kostiju

”Ultrazvučna hirurgija kostiju, korišćenjem ‘PIEZO’ efekta, inicijalno je razvijena iz potrebe kranijalno – maksilofacijalnih hirurga da operišu u osetljivoj zoni glave bez oštećenja mekih tkiva. Izuzetni benefiti doprineli su da ovu najsavremeniju i revolucionarnu tehniku preuzmu i druge specijalnosti, otkriva dr Vladislav Ribnikar”, specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Manja trauma a veća preciznost

Ultrazvučna rinoplastika je daleko manje traumatična procedura i pruža mogućnost preciznije operacije nosa sa većim stepenom kontrole oblika. Pored toga uz pomoć ove tehnologije moguće je korigovati i slučajeve preširokih, prejakih ili grbavih noseva bez neželjenih preloma koji sa sobom uvek nose rizik krhkih, slabih i nestabilnih rezultata. Za pacijente najveća prednost je svakako neuporedivo kraći i komforniji period oporavka, sa mnogo manje bolova, modrica i otoka.

Efikasnost ultrazvučne piezoelektrične tehnologije

Operacija nosa korišćenjem ultrazvučne piezoelektrične tehnologije je izuzetno efikasna, precizna i bezbedna, a njene prednosti su višestruke, kako za hirurga tako i za pacijenta. Tokom operacije se postiže neuporedivo veća preciznost i samim tim viši nivo postizanja željenog rezultata, uz minimalno oštećenje koštane strukture. Oporavak je popraćen s manje bolova, otoci i modrice su minimalni, olakšana je regeneracija kostiju a rezultati su stabilni i dugotrajni. ”, zaključuje dr Ribnikar.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar