Cicely Tyson: vitalnost i lepota u devedeset petoj godini života

12-04-2020
Featured Video Play Icon

Cicely Tyson rođena je 18. decembra 1925. u Harlemu iako se o njenoj godini rođenja dosta  špekulisalo.  Karijeru je započela kao model a kasnije je postala čuvena glumica. Iako se bliži stotoj ova gospođa izleda neverovatno i to bez pomoći noža!

Hrabro i snažno prema stotoj

Iako je zašla u ozbiljne godine života Cicely i dalje radi punom parom a svojim primerom vitalnosti i lepote  inspiriše mnogo mlađe koleginice, kao i žene širom sveta. O njenim godinama dosta se špekulisalo a postoji verzija prema kojoj je Cicely 8 godina mlađa. No ona nije tačna, što potvrđuju fotografije sa proslava njenih  rođendana, na kojima je čest uzvanik slavni pevač Lenny Kravitz. On je naime njeno kumče i sin glumičine dobre prijateljice Roxie. Osim toga izgleda kako Tysonova nikad nije uradila niti jedan hirurški zahvat kako bi izgledala mlađe.

U radu je spas 

Vremešna gospođa otkrila je recept  svoje vitalnosti i odnosa prema starosti: ‘’Gluma u svim ovim predstavama me stimuliše. Još uvek volim da trčim od teatra do teatra. Tokom cele svoje karijere nikad nisam bila na odmoru a ne razmišljam ni o penziji. Šta bi onda radila? Ležala kod kuće I gledala televiziju? Penzija usporava funkionisanje mozga, a on voli da bude aktivan.”

Zdrav život pre svega

Osim što je veoma zaposlena, Cicely živi veoma zdravo a to je kaže jedan od razloga njenog izgleda: ‘’Morate da vežbate ili pešačite. Ja ne pijem alkohol, ne pušim, ne koristim droge. Pored toga sam vegeterijanka. Morate da napunite svoje telo energijom a ja mu dajem ono najbolje iz prirode kako bih dobro čuvala ovaj hram od tela koji mi je Bog dao”, pojasnila je glumica.

Pogledajte intervju s Cicely  u videu na vrhu teksta.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar