Kakav oblik nosa preferira dr Ribnikar?

02-11-2023
Featured Video Play Icon

Na nedavno održanom, ISAPS-ovom svetskom kongresu za estetsku hirurgiju u Atini, srebrnu medalju za primenu PIEZO noža u rinoplastici, osvojio je srpski stručnjak za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, dr Vladislav Ribnikar. Otkrio je između ostalog, kakav oblik nosa preferira?

Srebrna medalja za upotrebu PIEZO-a u rinoplastici

”Poslao sam jedno svoje predavanje o iskustvima sa PIEZO rinoplastikom. Tačnije, o petogodišnjem iskustvu koje sam stekao na velikom broju pacijenata.  Za taj rad sam dobio srebrnu medalju, čemu se nisam nadao i vrlo sam zbog toga radostan. Moram priznati da zaista nisam računao da ću to dobiti, pa nisam ni otišao na proglašenje i primopredaju nagrade’, kaže dr Ribnikar.

Šta je PIEZO nož?

PIEZO nož je medicinski instrument koji se koristi u hirurgiji nosa, posebno u postupcima kao što su rinoplastika ili septoplastika. Ovaj instrument primenjuje tehnologiju piezo-elektrike kako bi stvarao brze oscilacije ili vibracije na vrhu noža, čime se omogućava precizno sečenje kosti ili hrskavice – bez stvaranja značajnih oštećenja okolnog tkiva. PIEZO omogućava hirurzima veću kontrolu nad postupkom, što može rezultirati manje traumatičnim ishodom za pacijenta, smanjenim otokom i bržim oporavkom.

Prirodan oblik nosa je najbolji

”U suštini, ja volim da nos bude prirodan. Naravno, ima pacijenata koji traže malo te ekstremnije izglede nosa, međutim,  po meni, ne samo što se noseva tiče već i estetske hirurgije u celini, mislim da je taj prirodni izgled ipak najbolji – kod noseva pogotovo. Moj cilj je da ono šta radim, posle godinu ili dve, izgleda tako da niko ne može primetiti da je taj nos operisan. To je meni glavni kriterijum..i da naravno bude uklopljen u sve delove lica . Nos se pre svega uklapa uz oči, jagodice i delimično uz usta….da to sve bude skladno i u srazmeru jedno sa drugim”, zaključio je dr Vladislav Ribnikar.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar