Više nije potrebno uraditi 250 000 trbušnjaka za topljenje 0,5 kg masnoće sa stomaka

10-11-2018

Područje oko pojasa je najteže učvrstiti , što je svakako i najveći razlog  zbog kojeg mnogi koji se redovno bave rekreacijom često ne mogu da isklešu svoje trbušne mišiće. Srećom,  razvijen je kompletni plan za ravnanje stomaka, koji ne samo da je efikasan već je i mnogo jednostavniji od napornih vežbi za stomak 

Sedam godina vežbanja za rezultat

Trbušnjaci pogađaju samo spoljašnje mišiće i zato nisu najefikasniji način za učvršćivanje vašeg stomaka. Istraživanja su pokazala kako bi trebalo  da uradite oko 250 000 trbušnjaka da biste sagoreli pola kilograma masnoće. To bi značilo 100 trbušnjaka svaki dan, celih sedam godina. Ključno je da se fokusirate na mišiće koji se nalaze ispod kože: vaše poprečne trbušne mišiće, multifidis i unutrašnju stranu trbušnih mišića.

Stimulišete li prave mišiće?

Jačanjem navedenih mišića povlačite vaš stomak na gore (slično korsetu) , zato područje oko pojasa izgleda ravno i čvrsto. Treba imati na umu da su vaša zadnjica i  trbuh povezani. Previše sedenja tokom dužeg vremena može da dovede do toga da zadnji mišići postanu praktično neupotrebljivi i zbog toga mišići koji povezuju kukove s nogama očvrsnu. Ta kombinacija naginje vašu karlicu na napred, što prouzrokuje bol u vašim leđima i opterećuje kičmu.

Jačanje zadnjice, zategnuće i stomak 

Estetski gledajući, vaš trbušni deo strči napred, zbog čega i relativno ravan stomak izgleda ispupčeno. Za lep stomak isplati se raditi i vežbe za jačanje zadnjice. Za čvrste bočne fleksore preporučujemo sledeću vežbu: u položaju niskog starta se spustite tako što zadnje koleno spustite na pod. Izbacite vaše bokove napred, ispravite leđa, dok ne osetite zatezanje bočnih mišića. Zadržite 10 sekundi, odmorite, pa ponovite. Zamenite nogu. Možete još više da se istegnete ako ruke podignete iznad glave.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar