Koža dekoltea i vrata je veoma tanka i zahteva posebnu negu

07-05-2022

 Vrat je poput lica i ruku, gotovo uvek izložen uticajima sunca, vetra i hladnoće, zbog čega se brže pojavljuju bore. S vremenom mišići vrata se opuštaju i koža gubi elastičnost i jedrinu, što može biti nasledno ili posledica velikih oscilacija u težini. Koža u ovom predelu je tanja, sadrži  manje lojnih žlezda pa je zato i suvlja

Koža vrata i dekoltea zahteva posebnu negu

Bore na vratu su zapravo tanane brazde na koži  koje nastaju progresivnim nestajanjem dva proteina: kolagena i elastina. Nekima se prve bore na vratu javljaju još u tridesetim, dok drugima koža vrata i dekoltea znatno duže ostaje mlada. Zato je vratu i dekolteu potrebna ista vrsta nege kao i licu, čišćenje, hidriranje i piling (barem jednom mesečno). Izlaganje suncu najveći je krivac za prerano starenje pa zato uvek, čak i zimi, koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Vruće kupke i parfemi mogu takođe da oštete tanku kožu na vratu.

Kreme i serumi koji hidriraju uz UV zaštitu

Postoje različite kreme za bore na vratu , serumi, a pronaćićete i preparate tipa 3u1 i 5 1 za lice i vrat.  Ovi preparati pored toga što hidriraju kožu i peglaju bore sadrže i UV zaštitu, omekšavaju kožu i vraćaju joj elastičnost. Veoma je važno da u ishranu uvrstite  namirnice bogate antioksidantima,  pre svega Omega-3 masnim kiselinama koje se nalaze u masnoj ribi. Ove kiseline čine čuda za vašu kožu i mogu biti vaš adut da se rešite bora na vratu, jer pospešuju proizvodnju kolagen.

RF i mezoterapijski kokteli za regeneraciju dekoltea i vrata

Za tretiranje ove regije postoje i kozmetički tretmani bazirani na ultrazvuku ili radiofrekvenciji koji pomažu u vraćanju elastičnosti kao i regeneraciji kože vrata i dekoltea. Dobre rezultate pokazuje i PRP ili mezoterapija. Pomoću seruma dobivenog iz naše krvi koji sadrži faktore rasta ili mezoterapijskih koktela  kvalitet kožeu navedenoj regii može znatno da se popravi .

FOTO: arhiv

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar