Sveže majčino mleko postalo deo ponude kozmetičkih salona kao i omiljeni napitak bodibildera

26-01-2018
Featured Video Play Icon

U poslednje vreme neki saloni lepote nude  tretman lica majčinim mlekom za osetljivu kožu. Tvrde da ono utiče na zdravu i sjajnu kožu, leči ekceme i akne i veoma je lekovito za kožu lica. No to nije sve, konzumiraju ga i bodibilderi za izgradnju mišića kao i svi koji žele da podignu imuni sistem te izleče neke veoma ozbiljne bolesti.

Tretiranje lica majčinim mlekom 

Studije su pokazale da laurinska kiselina, pronađena u mleku, poseduje antibakterijska i anti-inflamatorna svojstva. Telesna tečnost se koristi u lečenju i potiče iz registrovanih banaka mleka i zdravstveno je provereno. Majčino mleko može da se koristi kao sredstvo za čišćenje lica, koristi se za ukljanjanje šminke oko očiju ili umesto labela da ublaži suvoću usana. Ukoliko niste pristalica ovog tretmana, podsećamo vas da je čisto kokosovo ulje zapravo najbogatiji izvor prirodne laurinske kiseline.

Bilderi ga koriste za izgradnju mišića

No to nije sve , majčino mleko konzumiraju i brojni bodibilderi kako bi podstakli bržu izgradnju mišićnog tkiva.  Do njega dolaze kupovinom preko interneta gde mlade majke nude sveže  izmuženi napitak iz svojih dojci na prodaju. Ipak treba biti vema oprezan budući da mleko mora biti ispravne zdravstvene kvalitete.

Hamlet – supstanca iz majčinog mleka ubija maligne stanice

Prema laboratorijskim istraživanjima sastojak Hamlet iz majčinog mleka ubija 40 različitih vrsta raka, dok zdrave ćelije ostaju netaknute.
Profesorka Katarina Svanborg, na čiju inicijativu je sprovedeno ovo istraživanje, kazala je kako postoji nešto “magično u supstanci Hamlet koja pronalazi ćelije tumora i ubija ih”. “Majčino mleko sadrži protein alfa-laktalbumin koji se u stomaku transformiše u agenta koji se učinkoviti bori protiv raka“, istakla je Svanborg koja radi kao imunolog na švedskom Univerzitetu Lund.

Pogledajte video na vrhu teksta…

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar