Tri saveta za čelo bez bora

25-04-2017
Featured Video Play Icon

Mnoge žene želele bi da se riješe horizontalnih bora na čelu bez intervencije botoksom i iglama. Stručnjaci u borbi protiv starenja imaju nekoliko odličnih saveta.

Smanjite grimase
Prvi korak koji će vam pomoći protiv bora na čelu je dobro staro opuštanje. Što se manje mrštite – i bora će biti manje. Znamo, to je teže nego što zvuči.

Podignite elektronske uređaje koje koristite
‘Borbu protiv bora na čelu započnite tako što ćete sve vaše elektronske uređaje dignuti u razinu očiju’, savetuje stručnjakinja Nichola Joss kojoj je jedna od klijentica i glumica Gwyneth Paltrow. ”Čim promenite kut gledanja”, automatski će se smanjiti napetost vašeg čela’, dodaje.

Pronađite idealnu kremu
Poslednji savet je, pozabavite se horizontalnim borama koje već imate. ‘Retinol kreme su zlatni standard kada je u pitanju izgradnja kolagena, koji pomaže u omekšavanju bora’, tvrdi Patricia Wexler, profesorica kliničke dermatologije u medicinskoj školi Mount Sinai. Ali ako vam je retinol agresivan, razmislite o kremama koje imaju svojstvo učvršćivanja i koje sadrže peptide koji podstiču proizvodnju kolagena na blaži način.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar