5 Najmoćnijih supstanci mladosti

13-04-2017

1.HIJALURON – KRALJ HIDRATACIJE
Žene koje žive u tropskoj klimi nemaju bore jer je nivo vlage toliko visok da im koža nikad ne dehidrira. Eto koliko je hidratacija važna za očuvanje mladosti.
• Hijaluron snabdeva ćelije kože velikom količinom vode, pa one momentalno nabubre. Tako se bore isprave.
• Dokazano je efikasan u kremama, serumima i antiridima.

2.RETINOL – SMRT ZA BORE
Retinol (vitamin A) genetski modifikuje kožu i dokazano podstiče stvaranje kolagena. Jedini je sastojak krema koji 100 odsto izglađuje sitne bore. Isušuje kožu i, da biste to izbegli, preko dana hidrirajte kožu hijaluronskim kremama. Retinolske stavljajte uveče jer svetlost stopira dejstvo retinola.

3.PEPTIDI, A NE KOLAGEN
Peptidi su moderna i delotvorna zamena za kolagen, koji zbog veličine molekula nije mogao da prodre u kožu. Stimulišu stvaranje kolagena i učvršćuju kožu.

4.KOENZIM Q10, ANTIOKSIDANT 1
Organizam stvara koenzim Q10 do 25. godine. Zahvaljujući njemu mlada koža je debela i čvrsta. Što ga više gubimo, koža je tanja, opuštenija i lakše je oštećuju sunce, umor i svi štetni uticaji iz spoljašnje sredine. Kreme koje ga sadrže jačaju zaštitnu barijeru kože.

5.VOĆNE KISELINE, SUPER PILING
Voćne kiseline uklanjaju površinski sloj kože i stimulišu stvaranje mlade kože, čije su ćelije pravilno raspoređene i jače povezane. Kreme za dnevnu negu sadrže najviše 12 odsto voćnih kiselina, a namenjene su samo masnoj koži. Osobe sa suvom i normalnom kožom ne treba da ih koriste redovno, već samo s vremena na vreme.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar