Arkada metod: revolucija u lečenju uraslih noktiju

20-12-2019
Featured Video Play Icon

Urasli nokti su stanje koja zahvata 15% svetske populacije: muškarce, žene, tinejdžere i decu, najčešće uzrasta od 15 do 40 godina života. Svi nokti mogu biti zahvaćeni, ali najčešće su u pitanju palčevi na nogama i rukama. Arkada metodom uspešno se se rešava navedeni problem

dr Miloš Stanojević, spec podologije

Uzrok uraslih noktiju

Urasli nokti nastaju kada se ivica ili vrh nokta utisne pod kožu i tu nastavlja svoj rast, često izazivajući infekciju. Urasli nokti su često jako bolni. Prvi simptom pojave uraslih noktiju je otok senzitivnog okolnog tkiva. U koliko se urastanje ne leči, stanje se pogoršava, razvija se bakterijska infekcija, a bol potencira. Kod naprednih stadijuma, upaljeno tkivo granulira i prekriva nokat. Bolest uraslog nokta može se javiti stranično (lateralno), anteriorno usled povrede i posteriorno u predelu korena nokta.

Arkada tretman momentalno uklanja bol

Spikulektomija je metod sečenja spikule nokta skalpelom i odstranjivanja segmenta nokta koji urasta, a primenjuje se kod noktiju koji urastaju sagitalno. Arkada metod je tretman koji momentalno otklanja bol, a u roku od nekoliko meseci omogućava kompletno izrastanje nokta. Nokat posle tretmana ima prirodan izgled, na veliko oduševljenje pacijenta: ”Prednost ove metode je ta što se izvodi bez prisustva bola, krvi, nema perioda rehabilitacije a pacijent se odmah nakon intervencije vraća dnevnim aktivnostima. Ukoliko postoji i deformitet nokatne ploče ovom procedurom se vrši i remodeliranje nokatne ploče pa nokat ima potpuno prirodan izgled”, kaže dr Miloš Stanojević, spec podologije.

Ispravljanje nokta pomoću kukica

Arkada metod omogućava lečenje deformiteta uraslih noktiju uz pomoć posebnih kukica za ispravljanje nokatne ploče: ”Sama procedura prvenstveno zahteva adekvatnu pripremu i dezinfekciju nokatne ploče. Arkada metod izvodi se pomoću Arkada kocke, kojom se prst drži u odgovarajućem položaju, a zatim se specijalnim instrumentima deo nokatne ploče koji urasta, odiže iz mekog tkiva i fiksira tako da sprečava ponovno urastanje. Nokatna ploča fiksira se specijalnim medicinskim gelom od srebra koji sprečava bilo kakvu infekciju i komplikaciju.”, zaključio je dr Stanojević.

Kako izgleda deo  Arkada tretmana pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar