Bjuti trendovi: Australijanke briju lice kako bi lakše nanele šminku i uradile piling

25-09-2019

Nakon Japana , Koreje i Kine, sve više Australijanki kupuje brijač od 10 dolara u supermarketima kako bi brijale svoje lice, smatrajući da će tako lakše naneti šminku. Osim toga, sve one ističu da sa ovim činom zapravo vrše dobar piling

Nove nebuloze bjuti blogerki

U moru raznih bjuti trendova pojavio se i onaj u kom žene briju lice, kako bi ono bilo glatko i kako bi lakše  nanosile šminku:  ”Moja koža je super glatka ceo dan, a nanošenje šminke je pravo uživanje” – kaže autorka sajta Beach Style Travel . No čini se kako tretman ima i lošu stranu: ”Sledećeg dana dlačice su počele da rastu i to je bilo čudno” , dodala je.

Brijanje je svojevrsni piling ali….

Interesantno je da  tretman kojim se brije lice , savetuju i dermatolozi jer osim redovnog pilinga, žiletom se skida mrtvi sloj kože, a čitav proces je poput mikrodermoabrazije jer podstiče proizvodnju kolagena zbog kog se odlaže nastanak bora. Dlačice koje rastu će izgledati tamnije i deblje jer rastu pod drugačijim uglom, ali zapravo neće biti. Međutim nije isto hoće li se ovom tretmanu podvrgnuti muškarac ili žena.

Muška koža je deblja i mladalačkija

Istraživanje koje je obavio “Gardijan” pokazuje da muškarci imaju deblju i mladalačkiju kožu jer muški androgeni povećavaju debljinu njihove kože za 25 odsto u odnosu na žene. Takođe, muškarci proizvode više seruma koji redovno podmazuje i hidrira kožu i imaju veću količinu kolagena u koži od žena. Zato ukoliko želite da vam koža lica bude mekša, zaboravite na savete sa Jutjuba o brijanju lica, već idite na profesionalni piling tretman ili ga sami odradite kod kuće.

foto: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar