Nega kože posle pedesete: ovo su tri neophodna sastojka

26-05-2024

Zrela koža je veoma zahtevna, posebno kada je hidratacija u pitanju.  Ona je neophodna kako bi se poboljšala tekstura lica i očuvao mladolik izgled. U tome će značajno pomoći određeni sastojci koji koži daju vlažnost i ujednačenost tena

Cink oksid ili titanijum dioksid štiti od UV zračenja

Zbog svoje otpornosti na ultraljubičasto zračenje, gde apsorbuje UV zračenje efikasno pretvarajući UV svetlost u toplotu, titanijum dioksid se koristi i u većini krema za sunčanje. TiO2 ima veoma široku upotrebu, između ostalog i kao sastojak boja. “Ova dva sastojka su fizički blokatori UV zraka, tako da ne samo da sprečavaju rak kože, već i pojavu nepravilnosti kao što su hiperpigmentacija, bore, prošireni kapilari”,  objašnjava dr. Adarsh ​​Vijaj Mudgil iz Njujorka.

Retinol podstiče proizvodnju kolagena

Vitamin C podstiče snagu i elastičnost kože

Lekarka Kerolin Trejser iz Njujorka kaže da vitamin C pomaže kod svih tipova kože u sintezi kolagena: “Kao glavni strukturni protein u ljudskom telu, kolagen pomaže koži da održi svoju snagu i elastičnost. Povećavanje kolagena rezultira masnijom kožom i  sitnim linijama i borama”, kaže lekarka za Wellandgood, te dodaje: “Ovo je važno za sve tipove kože jer čak 90 posto pokazatelja starenja kože dolazi zbog izlaganja suncu. S obzirom na to da je vitamin C takođe antioksidans, pomaže da se oteraju slobodni radikali koji podstiču hiperpigmentaciju i nastanak bora.”

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar