Preparati sa zaštitnim UV faktorom ne štite samo kožu već i kosu

27-06-2022

Poznato je kako sunce može oštetiti našu kožu, ali zaštitni faktori koje sadrže kreme ne služe samo za zaštitu kože već i kose, pokazali su rezultati istraživanja koje je sproveo jedan čuveni kozmetički  brend.

Rezultati istraživanja

Najnovija studija otkrila je da  glavni uzročnik suve i nezdrave kose upravo UV zračenje, a prate ga u stopu klor koji se nalazi u bazenima i morska so. U rezultatima istraživanja  stoji kako zbog oštećenja od strane sunca kosa trpi i to na ove načine:

Suva kosa (19%)

Ispucali vrhovi (17%)

Ispiranje boje (13%)

Promene u boji (7%)

Suvo teme (7%)

Zaštita kose tokom leta

Najbolji način za zaštitu kose tokom leta,  svakako je izbjegavanje sunca ili nošenje šešira, ali ako to nije opcija onda obavezno na kosu nanesite preparat sa zaštitnim faktorom. Ako se kupate u moru od izuzetne je važnosti isprati kosu u slatkoj vodi svaki put kad izađete iz mora te naneti Sun protector.

Preparati bez parabena

Tokom vrućih letnjih dana obavezno koristite šampone i preparate za negu bez parabena i sulfata obogaćene vitaminima (E i C) koji deluju antioksidativno budući da smiruju pucanje vrhova i popravljaju oštećenu kosu na ćelijskoj  razini te ubrzavaju oporavak, popravak i regeneraciju kose.

FOTO: Pexels / Giphy / Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar