Dr Miroslav Đorđević: estetska hirurgija ženskih genitalija

29-06-2022
Featured Video Play Icon

Podmlađivanje vagine, smanjivanje stidnih usana  i redukcija klitorisa, samo su neke od intervencija za koje se pripadnice lepšeg pola  sve češće opredeljuju. Više o svemu zna prof dr Miroslav Đorđević, stručnjak za rekonstruktivnu hirurgiju 

prof dr Miroslav Đorđević

Dizajniranje vagine nije novost

Dizajniranje vagine i intervencije za podmlađivanje vagine  su u poslednje vreme izuzetno tražene od žena. Međutim, važno je napomenuti,  da je vagina prirodni deo ženskog tela i da se njen izgled i funkcija mogu razlikovati kod svake žene. Društveni pritisak na žene da ispune određene estetske standarde može dovesti do razmatranja takvih intervencija, ali treba pažljivo razmotriti sve aspekte pre nego što se odlučite za bilo kakvu vrstu operacije ili tretmana. Intervencije za podmlađivanje vagine često se nazivaju “vaginalnim revitalizacijama” ili “vaginalnim podmlađivanjima”, i mogu uključivati različite metode.

Moderno vreme i estetika vagine

”Živimo u savremeno vreme kada moderna žena u svakom pogledu želi da bude što privlačnija, i to se ne odnosi samo na izgled lica , grudi, već sve više poprima obrise i na izgled genitalija. U tom pogledu mi pružamo veliku pomoć i veliku podršku ženama, u smislu da na neki način dovodimo do estetike odnosno ulepšavanja ženskih genitalija. Tu pre svega mislim na izgled malih i velikih usana. Zatim na korekciju dužine klitorisa. I na kraju, gde radimo estetiku različitih deformiteta, nastalih nakon porođaja…različite ožiljke u toj urogenitalnoj regiji … i druge deformitete , odnosno druge izrasline, koje se tu mogu da nađu.”, kaže dr Đorđević.

Redukcija stidnih usana

Popularna labioplastika

”Jedna od grupa usluga koju možemo da pružimo, odnosno, intervencije koje možemo da pružimo jest i popravljanje disproporcije između veličine velikih usana sa malim usnama, i uopšte izgleda tog celog vestibulovaginalnog kompleksa. Pored redukcije u veličini malih i velikih usana (labioplastika) – u slučajevima njihove hipertrofije, mi takođe radimo našim estetskim procedurama , i na njihovom uvećanju – u slučajevima kada postoji određena hipertrofija, odnosno, kada imamo klijentkinje koje zbog nekog razloga imaju manju količinu masnog tkiva. Ove intervencije su minimalno invanzivne. Zahtevaju vrlo jednostavan pristup.  Postoperativni tok je vrlo jednostavan i nekih dve do tri nedelje je potrebna apstinencija, da bi se žene vratile normalnom seksualnom životu.”, zaključuje dr Đorđević, jedan od najboljih rekonstruktivnih hirurga na svetu.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar