Vitamin C je spas za iscrpljeno lice

25-04-2019

Nedovoljno sna, dehidracija, loša cirkulacija, manjak vitamina u organizmu ili jednostavno genetika – mnogo je razloga zbog kojih vaš ten može da izgleda umorno, bledo, bez sjaja, ispijeno…Možda vam samo fali vitamin C 

U najvećem broju slučajeva obično je do genetike ( i do ishrane), međutim uticaj ima i konzumacija min 2 litra tekućine dnevno , kao i potrebnih 8-9 sati sna. Neki  isprobavaju sve žive kreme, pilinge, maske (čak i one od sastojaka iz frižidera), ali bez rezultata. Čak ni leto provedeno na moru nekima neće biti od velike pomoći .

Razlog tome je nedostatak vitamina C.  Vitamin C je antioksidant koji štiti kožu od spoljašnjih uticaja u vidu štetnih sunčevih zraka i zagađenja, a ne samo da te uticaje neutrališe, već ima i moć da popravi već nastalu štetu. Jer, sva ova “dešavanja” spolja predstavljaju oksidativni stres za našu kožu koja onda počinje da stari pre vremena.

Zahvaljujući ovom magičnom sastojku, koža biva jača i otpornija, dok se čuva njena prirodna vlažnost. Uostalom, površinski sloj kože u sebi već sadrži vitamin C, ali izlaganje suncu crpi ove rezerve. Druga važna činjenica u vezi sa vitaminom C je ta da podstiče proizvodnju kolagena koji je zaslužan za gladak, svež i mladolik ten. Takođe, vitamin C čini da se koža brže obnavlja zbog čega ten i izgleda manje umorno.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar