Vitamin C je spas za iscrpljeno lice

29-06-2023

Nedovoljno sna, dehidracija, loša cirkulacija, manjak vitamina u organizmu ili jednostavno genetika – mnogo je razloga zbog kojih vaš ten može da izgleda umorno, bledo, bez sjaja, ispijeno…možda vam samo fali vitamin C 

Razlozi lošeg tena

U najvećem broju slučajeva obično je do genetike ( i do ishrane), međutim uticaj ima i konzumacija min 2 litra tekućine dnevno , kao i potrebnih 8-9 sati sna. Neki  isprobavaju sve žive kreme, pilinge, maske (čak i one od sastojaka iz frižidera), ali bez rezultata. Čak ni leto provedeno na moru nekima neće biti od velike pomoći .

Nedostatak vitamina C doprinosi starenju

Velika verovatnost što vaše lice izgeda beživotno je  nedostatak vitamina C.  Vitamin C je antioksidant koji štiti kožu od spoljašnjih uticaja u vidu štetnih sunčevih zraka i zagađenja, a ne samo da te uticaje neutrališe, već ima i moć da popravi već nastalu štetu. Jer, sva ova “dešavanja” spolja predstavljaju oksidativni stres za našu kožu koja onda počinje da stari pre vremena.

Vitamin C regeneriše kožu

Zahvaljujući ovom magičnom sastojku, koža biva jača i otpornija, dok se čuva njena prirodna vlažnost. Uostalom, površinski sloj kože u sebi već sadrži vitamin C, ali izlaganje suncu crpi ove rezerve. Druga važna činjenica u vezi sa vitaminom C je ta da podstiče proizvodnju kolagena koji je zaslužan za gladak, svež i mladolik ten. Takođe, vitamin C čini da se koža brže obnavlja zbog čega ten i izgleda manje umorno.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar