Brazilian butt lift: savršena zadnjica sa velikim rizikom od komplikacija

07-06-2023
Featured Video Play Icon

Brazilian butt lift je popularna metoda – naročito u svetu. Međutim, ono šta nas tera uvek na razmišljanje, je činjenica da je to jedna od operacija, koja je nažalost ne samo u Brazilu već svugde u svetu , bila sa najvećom stopom smrtnosti, upozorava prof dr Boban Đorđević, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije 

Istraživanja uzroka smrtnosti kod povećanja zadnjice

”Mnogobrojna medicinska istraživanja koja su rađena povodom velike stope smrtnosti kod pacijentkinja koje su uvećavale guzu, su pokazala da je i kad se ubrizgava mast u sam mišić ili ispod mišićnog omotača, bio je jedan od uzroka. Zato je postojalo i pravilo da se uvećava guza, samo ako se mast ubrizgava i popunjava iznad mišićnog omotača”, pojašnjava dr Đorđević, cenjeni stručnjak za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

jedan od najvećih rizika operacije je embolija do koje može doći ukoliko se masnoća, koja se koristi za povećanje gluteusa, slučajno ubrizga u krvni sud, umesto u mišićno tkivo, što dovodi do njegovog začepljenja.

Ni sigurna metoda nije se pokazala sigurnom

Iako se verovalo da će ubrizgavanje masti iznad mišićnog omotača smanjiti smrtnost pacijenata to se nije pokazalo tačnim:  ”Nažalost ni ova metoda  nije dala neke velike rezultate i takav vid uvećavanja zadnjice se pokazao kao jedan rizičan medicinski zahvat. Zašto je to tako, još uvek ne znamo ali šta nas navodi, moramo da budemo oprezni da u svakoj toj medicinskoj proceduri, moramo sa što više pažnje obratiti na sve moguće komplikacije i rizike koje sama operacija nosi”, kaže dr Boban.

Pre i posle intervencije Brazilian butt: Nakon urađene liposukcije, izvađena masnoća je transferirana u zadnjicu radi postizanja većeg volumena

Aqua filler povučen zbog komplikacija koje izaziva

”Ranije se uvećavala guza na različite načine. Jedan od preparata je bio Aqua filler koji je povučen iz upotrebe baš iz jednog razloga, što je pravio velike komplikacije koje se, nažalost, nisu znale rešiti na adekvatan način. Ja svakom savetujem da se pokuša ili sa hijaluronskim preparatima ili sa svojom mašću ali sa umerenim količinama da bi bili najsigurniji i da ne dođe do bilo kave komplikacije a rezultat bio zadoljavajući”, zaključio je prof dr Boban Đorđević – spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Više pogledate u video na vrhu teksta  ( koji ima dobno ograničenje, pa vas molimo da za njegovo gledanje budete konektovani na svoj google račun)

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar