Carmen Dell Orefice: Dokaz da žena i u 86. može biti ne samo lepa već i seksi

23-02-2018
Featured Video Play Icon

Već s petnaest godina Carmen Dell`Orefice ušla je u svet glamura i  mode kada  se  pojavila na naslovnici Voguea. Danas ima 86 godina , najstarija je živuća manekenka a mediji je još uvek opisuju kao ”veoma seksi!” Otkrijte tajnu njene lepote ….

Karmen 1956. prilikom reklamne kampanje  FOTO: Dan Wynn More

Pomaknula je dobne granice lepote

Zahvaljujući  upravo njenom  izgledu pokrenute su brojne  rasprave o lepoti u poodmakloj životnoj dobi.  Kritičari , estetska struka kao i većina medija , slažu se u jednom, da je ova žena s godinama “sve poželjnija”. To dokazuje i činjenica da je u poslednjih 15-ak godina snimila više naslovnica prestižnih modnih magazina nego u svim dosadašnjim godinama kao model. “Svako je opčinjen njezinom prisutnošću”, objavljeno je u uvodniku Daily Mail magazina. Tajna njenog uspeha bila je u skromnosti i tome što je privatno zazirala od kamera a svoju intimu nije delila sa svetom poput većine poznatih lica.

Što starija – to bolja i traženija

Nakon više od 70 godina karijere, Karmen je živuća legenda i dalje hoda modnim pistama. Iako je život nije mazio,  i dalje je poželjan model i razbija sve predrasude. Iza sebe ima tri braka, u jednom je trenutku izgubila svu imovinu koju je imala, ali ipak, i dalje je “neodoljivo šarmantna” i jaka. “Ti obrazi, njen potpis, potpuno seda kosa, dugi i graciozni udovi, izuzetan osmeh…”,  nastavlja se u editorijalu magazina. I dok većina modela svoju karijeru završava u prosjeku oko 23. godine, ova žena pomiče granice i menja kriterijume lepote.

Hirurgija i izgled 

Ipak kad je reč o estetskim korekcijama,  Karmen je tajnovita ;” Kada bi vam plafon pao nasred dnevne sobe,  da li biste ga popravili ili ostavili takvog?” , kazala je , dajući na znanje kako je uz pomoć hirurhije  ipak ”popravila” svoje lice, ali ne u meri da izgleda kao devojka već poželjna žena njenih godina.  ”Nadam se da sam na svom primeru pomogla mnogim ženama širom sveta da vide kako starenje ne treba biti nešto traumattično.  Izgled koji sada imam , stvorila je priroda.  Moje lice odraz je moga života i tu je da ga posedujem ,  živim i prezentiram najbolje kako znam.  Žena treba da se i nakon 50. oseća poželjno , lepo i ispunjeno, a najvažnije za to sve je unutarnji mir i ljubav.”, kazala je.

View this post on Instagram

Airfield 2016

A post shared by Carmen Dell Orefice (@carmendellorefice_official) on

Kako su joj u početku karijere  rekli da nije fotogenična – što ju je dotuklo, te kako se kasnije razvijala situacija , otkrijte u kratkom videu na vrhu teksta.

FOTO:  INSTAGRAM

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar