Crni kim rešava brojne dermatološke probleme, jača imuni sistem i leči najteže bolesti

27-11-2017

Teško je reći da li je bolje piti ili mazati ulje crnog kima.  Lista bolesti i tegoba kod kojih crni kim može da pomogne je velika, baš kao i  količina  aktivnih supstanci koje se u njemu nalaze.  Ovo ulje se pokazalo kao odličan preparat za tretiranje akni, psorijaze, lupusa, suve kože, neurodermatitisa…a poseduje i svojstvo prevencija te lečenje mnogih vrsta malignih oboljenja.

Crni kim tokom zime

U ovo zimsko doba utopljeni smo u zatvorenim prostorima, a svima  je dobro poznato “sušenje” kože u takvim uslovima.  Ulje crnog kima pokazalo se veoma efikasno u rešavanju tog problema . Većina  osoba nakon konzumacije crnog kima, primećuje kako im se ten znatno popravio , kao i kvalitet kose i noktiju.

Hemijski sastav crnog kima

Crne, male semenke u sebi sadrže brojne hemijske materije, koje pozitivno deluju na organizam čoveka. Osnovna materija po kojoj je crni kim prepoznatljiv je timohinon, zatim beta sitosterol, miristinska kiselina, palmitinska kiselina, palmoleinska kiselina, stearinska kiselina, oleinska kiselina, linolna i linoleinska, arahidonska kiselina. Od vitamina
sadrži vitamin B1, B2, B3, folnu koselinu. Od minerala u crnom kimu su zastupljeni kalcijum, gvožđe, bakar, zink i fosfor. Sadrži i dosta biljnih proteina.

Čuva organizam od najtežih oboljenja

Ovo ulje ima jako neutrolno dejstvo, aktivator je interferona, materija koje su odgovorne za održavanje imunog statusa organizma. Time crni kim štiti zdrave ćelije od opasnih mutacija. Teško je ne spomenuti i da crni kim  povećava stopu rasta ćelija koštane srži za čak 250 %, a pokazao se i efikasnim lekom kod nekih autominunih bolesti.

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar