dr Ljiljana Hlupić: Tajna savršeno oblikovanih usana krije se u simetriji i umerenosti

20-03-2018
Featured Video Play Icon

Negovane i lepe  ženske usne oduvek su smatrane jednim od simbola ženstvenosti. Kroz istoriju , pripadnjice nežnijeg pola na razne su načine pokušavale povećati volumen svojih usana kako bi izgledale lepše i privlačnije. Srećom danas ne trebamo nikakve pripravke iz kućne radinosti kako bi povećali volumen ili oblikovali usne, jer za to postoje hijaluronski fileri, pojašnjava dr Ljiljana Hlupić ekspert za estetsku medicinu.

Hijaluron je siguran ako ga aplicira stručnjak

”Hijaluron je prirodni sastojak naše kože koji na sebe veže molekule vode i na taj način povećava svoj volumen. No  bez obzira što su  fileri siguran i proveren preparat , u rukama osobe bez iskustva možemo dobiti zaista neželjeni rezultat. Prilikom oblikovanja usana potrebna je pre svega stručnost, preciznost i smisao za estetiku, no isto tako potrebno je koristiti samo filere licenciranih proizvođača”, kaže dr Hlupić ujedno i vlasnica klinike Beauty & Beyond.

Tajna idealno oblikovanih usana

”Idealno oblikovane usne su one koje su u proporcionalnom odnosu sa jasno definisanim i blago naglašenim rubom. Kako bi dobili savršen rezultat , ponekad je potrebno kombinovati nekoliko tehnika apliciranja hijalurona, a posebno na što treba paziti je umerenost. Poenta lepih i punih usana je da izgledaju kao poboljšana verzija ”prirodnih usana ” , a ne kao neki ”strani deo na našem licu. ”

Simetrija je ključna

”Posebno treba voditi računa o stvaranju  jasne konture usana , skladne simetrije gornje i donje usne, kao i činjenici  da posve blago podizanje ruba  usana znatno podmlađuje i povećava privlačnost lica.  Za svakog stručnjaka pravi je izazov oblikovati svake nove usne, a ono  ključno u celom procesu  je da usne moraju uvek  biti u skladu sa fizionomijom lica pacijenta i osobnošću osobe”, zaključuje dr Ljiljana.

doc dr sc  Ljiljana Hlupić je završila  studij i stekla diplomu Američke Akademije Estetske Medicine (AAAM)  u Dubaiju. Studij AAAM pomiče granice u podmlađivanju i osposobljava za izvođenje najnovijih delikatnih tehnika neinvazivnih estetskih zahvata koje se ne primjećuju kao rad na licu (tzv. „nevidljivi estetski rad“), a s kojim se postižu vidljivi rezultati u vidu podmlađenog izgleda.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar