Dr Miroslav Đorđević: hirurg koji će prvi na svetu, ženi transplantirati potpuno funkcionalan penis

15-06-2018
Featured Video Play Icon

Uskoro će u Beogradu , po prvi put u svetu, tim lekara predvođenih dr Miroslavom Đorđevićem, obaviti transplantaciju penisa ženskoj osobi. Reč je o izuzetno zahtevnoj operaciji koja će, ukoliko sve prođe po planu, pacijentkinji dati potpuno funkcionalan muški polni organ. Pogledajte šta je još priznati stručnjak otkrio za naš portal.

Svi u poslednje vreme pričaju o transplantaciji pola koju ćete uraditi na ženskoj pacijentkinji. Otkrijte nam o čemu se zapravo radi?

Radi se o transplantaciji muškog polnog organa, osobi koja je rođena kao žensko, a koja teži da u svojoj hirurškoj tranziciji dobije muške genitalije. Dakle, to je jedan od pionirskih poduhvata, za koji se spremamo preko tri godine , i nama je želja i cilj da probamo i da pokažemo da se muški polni organ, koga faktički možemo dobiti od različitih donatora.

Od recimo transrodnih osoba koje su muškarci čiji se organ uklanja , da dakle takvom kombinacijom možemo da trasmena odnosno transrodnu osobu , koja teži ka muškom polu ,usrećimo, i da dobije punu funkciju, oblik, veličinu i estetiku muškog polnog organa.

Dakle , ukoliko operacija uspe, organ će u potpunosti biti funkcionalan i imaće erekciju?

Naš cilj i naša vizija je bazirana na tome da ovaj naš projekat prođe uspešno, bez komplikacija…i da kod jedne osobe koja je celog života težila da ima muške genitalije , to ostvarimo na najbolji mogući način . Dosadašnje tehnike su se svodile na mikrohirurške operacije, gde smo koristili određene delove tela tih osoba , i formirali falus.

Dakle, ne muški polni organ ,onako kako je anatomski predodređen , već falus , nešto što je slično tome, i tu smo se trudili da kroz serije operacija omogućimo te funkcije. Međutim nijedna od tih tehnika se nije pokazala kao idealna. Zbog toga je naša težnja , da probamo da uradimo nešto više.

Ceo intervju s dr Đorđevićem pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar