Chia semenke imaju 30 % više antioksidanasa od borovnica i izazivaju snažan antiejdžing efekat na koži

16-06-2018

Čia semenke su poreklom iz Meksika, a neizostavno su ih koristili još Asteci. One su najbogatiji prirodni izvor omega 3 masnih kiselina, deluju protivupalno, leče akne i poboljšavaju tonus kože. Ulje chia semena ima anti aging efekat i efikasno briše podočnjake…

Chia seme ima 30% više antioksidanasa od borovnice 

Chia seme je bogato je i vitaminom E, što ga čini idealnim u borbi protiv slobodnih radikala, koji su glavni krivci za starenje, a blagotvorno deluje na oštećenja uzrokovana sunčevim zracima. Sadrži i vitamin C, koji stimuliše proizvodnju kolagena i čini kožu čvrstom i jedrom.


Ima 30 odsto više antioksidanasa od borovnice, kao i minerale magnezijum, kalijum, cink, fosfor,… Idealno balansira masnu kožu, sprečava stvaranje ožiljaka i umanjuje crvenilo. Takođe ublažava iritacije koje su najčešće kod suve kože i poboljšava stanje ćelija epiderma.

 Ulje chia semena ima široku primenu u beauty svetu

Ulje chia semena ima anti-age efekat na kožu. Ono sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline, vitamin B3, cink, kao  i brojne antioksidanse. Njegova struktura spada u kategoriju lakih ulja, pa na koži ne ostavlja masan trag.

Visoka koncentracija masnih kiselina podstaći će lučenje kolagena, ključnog za mladolik i svež  izgled kože lica, dok će vitamin B3 i cink pomoći  u dubinskom čišćenju pora. Ovo ulje blagotvorno deluje na podočnjake, a smanjuje i prirodno crvenilo na licu. Takođe hidrira kožu i hrani je vlaknima, kojima je chia seme bogato. Potvrđeno je i da ulje chia semena može oporaviti kosu i povratiti joj sjaj i volumen.

 

FOTO: PIxaby / arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar