Dr Ribnikar: fejslifting je jedino rešenje za viseću kožu

16-03-2024
Featured Video Play Icon

Fejslifting je najefikasnije rešenje za dugoročno podmlađivanje i zatezanje opuštene kože, otkriva dr Vladislav Ribnikar, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije 

Ulaskom u četrdesete, dolazi do vidljivih znakova starenja

”Smatra se da već nakon 40-e godine, dolazi do promena na licu u smislu opuštanja kože i mišića, preraspodele masti a kasnije nakon  50-te dolazi čak i do promena na samim kostima. Rešenje za to svakako je hirurški facelifting. Naravno da i neinvazivne, nehirurške metode imaju svoje mesto u poboljšanju i regulisanju ovih problema.  Ali ipak najefektnija je u tom smislu hirurgija, ”kaže dr Vladislav Ribnikar, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Fejslifting se preporučuje čim je višak kože preko 2cm

”Hirurški fejslifting podrazumeva rad na na samoj koži. Dakle, odstranjivanje svih viškova kože, zatezanje mišića i sa masnim tkivom ukoliko ga ima u višku – ono se odstranjuje, ukoliko ga ima u manjku – ono se dodaje. Dakle, rad na sva tri nivoa tih tkiva. Kada treba to raditi? Ne postoji opšte pravilo. To je individualno ali ako imamo velike viškove kože u donjem delu lica i na vratu, onda, pogotovo ako su oni oko 2cm ili preko 2cm, oni se jedino hirurški mogu odstraniti i neće se više vratiti. Taj efekat će trajati dugo, 19-15 godina ali i to je individualno,” dodaje dr Ribnikar.

Tok hirurške intervencije i oporavak nakon operacije

”Sama intervencija izvodi se u opštoj anesteziji, u zavisnosti od toga da li se radi u kombinaciji sa gornjim kapcima, donjim kapcima, da li se radi samo donji taj lifting ili se radi i mid fejslifting.U zavisnosti od toga je i dužina operacije. U suštini, oporavak je mnogo brži nego što pacijenti obično misle. Jedan deo konaca se skida nakon 7 dana. Drugi deo nakon 14 dana, …tako da nakon 15 dana, nakon 2 nedelje , većina pacijenata može da se vrati na posao i da kažem, među ljude”, zaključuje dr Ribnikar, plastični i rekonstruktivni hirurg.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar