Dr Ribnikar: sve o korekciji grudi

16-04-2024
Featured Video Play Icon

Korekcija grudi, bilo da je reć o njihovom povečanju ili podizanju,  jedna je od najtraženijih estetskih intervencija na svetu.S ve o ovoj popularnoj ženskoj korekciji kao  i oblicima implantata, otkriva dr Vladislav Ribnikar, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

Velik izbor veličina i oblika implantata

”Korekcija grudi, pogotovo uvećanje grudi je svakako jedna od najčešćih intervencija kod nas i u svetu. Samo uvećanje grudi podrazumeva plasiranje tih čuvenih silikonskih implantata kojih u ovom trenutku zaista ima izuzetno veliki broj različitih modela i oblika. Okrugli, kruškasti, visokoprofilni, niskoprofilni, itd. Oni  se mogu prilagoditi različitim oblicima tela i grudnog koša pacijentkinje”, kaže dr Vladislav iz Ordinacije Ribnikar.

Okrugli za izazovniji, anatomski za prirodniji izgled

”Postoje dve osnovne forme.  Okrugli implantati i ti tzv anatomski ili kruškasti – bio dimenzionalni. Anatomski implantati daju možda nešto prirodniji izgled. Okruglim implantatima postižemo možda nešto atraktivniji izgled sa jačim dekolteom ali to je stvar izbora svake pacijentkinje. Sama intervencija radi se naravno u opštoj anesteziji. Traje oko sat-dva, zavisi od veličine implantata ili postojanja eventualno nekih asimetrija. Zavisi od toga da li se stavlja ispod mišića ili iznad mišića”, pojašnjava hirurg.

Postoperativni oporavak traje 15-ak dana

”Ako su implantati malo veći i postavljeni ispod mišića, ume tu da bude i bolova, nekih par dana ali oni se tretiraju adekvatnom terapijom. Pacijenti nose specijalne steznike i naravno koriste terapiju koju im mi uvek prepišemo.  Povratak, da kažem na posao i u svakodnevne aktivnosti, obično je moguć nakon 10-15.dana”,  zaključuje dr Vladislav Ribnikar spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar