Dr Tomica Bagatin: korekcija podočnjaka sopstvenom masnoćom

16-10-2021
Featured Video Play Icon

Upali podočnjaci muče veliki broj ljudi, pogotovo onih koji su ušli u srednje godine. Taj problem se može efikasno rešiti pomoću sopstvene masnoće koja je zapravo prirodni filer, otkriva dr Tomica Bagatin iz poliklinike Bagatin

dr Tomica Bagatin – spec maksilofacijalne i sub plastične hirurgije lica i vrata

Mast umesto hijalurona

Sopstveno masno tkivo može se koristiti umesto filera, ne samo za korekciju upalih podočnjaka već i za: popunjavanje bora, usana, opuštenih obraza i jagodica, nezaobilaznih bora, operacijskih defekata i distrofije. Obično se uzima mast sa stomaka ili nadkolenice, koja se posebnom laboratorijskom tehnikom obradi, te ubrizgava mikrokanilama u područja gde je u nedostatku. Međutim, kako se radi o prirodnoj supstanci ona se jednim delom apsorbuje u organizmu. Taj procenat u najvećoj meri zavisi od tehnike uzimanja i pripremanja masnog tkiva za transfer.

Stručnjak određuje gustinu i količinu masti

”Za mogućnost korekcije podočnjaka sopstvenim masnim tkivom , pod broj jedan treba imati iskustvo, znati kako pripremiti tu masnoću. Treba znati sloj gde ćemo je staviti i koju mast ćemo staviti. Hoćemo li staviti neku mast koju odmah pripremimo i ubrizgamo, ili ćemo da je malo razblažimo, što je možda bolja opcija…ili ćemo da radimo matične ćelije koje su možda ipak najbolje za tu regiju: da nemamo neke kobasice i da nemamo grumene masti , stavljene ispod nežne kože”,  kaže dr Tomica Bagatin, spec maksilofacijalne i sub plastične hirurgije lica i vrata.

Masnoća mora da se dubinski ubrizga

”Moramo računati na to da tu imamo jako tanku kožu i ispod kože ne bi smelo ići nikakvo tkivo. Kao što ne ide kod filera, gde se ide duboko na kost ispod mišića, tako i ovde očekujemo kad stavljamo mast da stavljamo različitu. Možemo staviti konzistenciju…prvo možemo staviti na obraze dole da damo potporu samom donjem kapku, potporu jagodičnim kostima. ..I onda nežno razblaženu mast (micro fat ili nanofat) da stavljamo u same kapke. Iz sopstvenog iskustva vidimo da se negde 40, 50, čak i 60 % te masti može razgraditi ali opet ne radimo nikad hiperkorekciju, jer će ona da deluje neprirodno. Radije proceduru ponovimo nakon nekog vremena.”, zaključio je dr Bagatin.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar