Do većih usana pomoću sopstvenog masnog tkiva

01-12-2018

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom nije nikakva novost, a zagovornici ove metode ističu kako nema prirodnije od nje. Ipak, podaci pokazuju kako je najtraženiji materijal za povećanje usana u Srbiji – hijaluron – za sada bez ozbiljne konkurencije

Nanomasnoća, sadrži najfinije čestice poput matičnih čelija

Povećanje usana  masnim tkivom

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom spada u najefektnije i najbezbednije metode. Zahvaljujući prenosu masnog tkiva sa matičnim ćelijama, osim uvećanja i oblikovanja usana, postiže se i podmlađivanje kože. Presađeni estrogeni receptori dovode ženski hormon estrogen ispod kože lica, pa usne postaju meke, jedre, rumene i glatke. Bez obzira što se neretko može čuti kako je rezultat ove metode trajan, s vremena na vreme treba je ponoviti.

Procedura povećanja usana sopstvenom masnoćom

Masno tkivo uzima se liposukcijom sa unutrašnje strane butina, gde je koncentracija matičnih ćelija i estrogenih receptora velika, a prenosom ovih ćelija postiže se povećanje i podmlađivanje kože usana.  Reparacija masnih ćelija traje oko sat vremena. Tokom apliciranja koriste se tanke mikro igle, pomoću kojih se masno tkivo ubrizgava dužinom ruba usana i u same usne.

Pacijentkinja pre i posle tretmana hijaluronskim filerima Juvéderm ( ILUSTRACIJA)

Face stylingom do podmlađenog lica 

Tretman popunjavanja usana sopstvenim masnim tkivom može se kombinovati sa zahvatom harmonizacije lica  koji ukjljučuje ubrizgavanje masnoće u neke druge. Face styling je termin koji podrazumeva upotrebu masnog tkiva za korekciju bora, povećanje jagodica i volumena obraza. Nakon tretmana 30 % aplicirane masnoće se resorbuje. Zbog toga se uzima veća količina masnoće koja se potom zamrzava i koristi za buduće tretmane na koje pacijent odlazi.  Isti efekat postiže se i primenom hijaluronskih filera.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar