”Fileri iz krvi” jesu prirodni ali njihov efekat je smešan naspram hijaluronskih

23-04-2018

Za sve one koji žele povećati usne, “ispeglati” bore, popuniti nedostatke na licu  a  koji su do sada za to koristili hijaluronske filere, od nedavno postoji i anternativna – prirodnija metoda ”filera iz krvi”. Iako se  čini da je reč o čudotvornom punjaču, moramo imati na umu da i on ima ogrančenja.

Platelet rich plasma tretman 

Pomlađivanje vlastitom krvnom plazmom ili PRP, poslednjih je godina jedan od traženijih tretmana lepote  Reč je o prirodnoj metodi podmlađivanja prilikom koje se od male količine krvi pacijenta posebnom centrifugom radi ekstrakcija plazme pune faktora rasta i matičnih ćelija. Dobijeni serum potom se injektira se željenu regiju, te služi za regeneraciju kože.

Autologni trombinski serum 

Sada se krvna plazma posebnim uređajem pretvara u gelastu strukturu poznatu pod nazivom autologni trombinski serum, koji se koristi umesto hijaluronskih filera. Ova tehnologija izrade filera iz vlastite krvi prvi put je primenjena krajem 2017. u Londonu i Moskvi  Podstiče lokalizovanu obnovu ćelija i proizvodnju kolagena i hijalurona, a zbog efekta faktora rasta u fileru koji utiču na fibroblaste u tkivu,  izgladiće se sitne linije,  zategnuti koža i naizgled popraviti njena tekstura.

Krvni fileri  za sada se ne mogu se meriti sa hijaluronskim 

O dugotrajnosti efekta filera iz krvne plazme mnogo se diskutuje, a velik broj lekara koji  nisu preterano skloni ovoj metodi,  tvrde da on traje -samo dok ne splasne otok na licu odnosno dok ga ne razgradi organizam.  Dobra strana je da se ne može preterati s ovim serumom. Hijaluronski dermalni fileri, za razliku od filera krvne plazme imaju dugo delovanje, oko 9 do 12 mjeseci.

FOTO: Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar