Filterdrop: kampanja za prirodan izgled i fotografije bez filtera

21-03-2021

Kako bi stala na kraj nadrealnim selfijima koji se objavljuju na društvenim mrežama i stvaraju brojne frustracije, šminkerka Saša Luiz Palari je pokrenula kampanju #filterdrop

Glamurozna kosa, ispoliran osmeh i ten bez bez greške, kakve viđamo na društvenim mrežama, uglavnom su rezultat dobre manipulacije filterima. Neretko za cilj imaju i promociju proizvoda koji obećava zapanjujuće rezultate. Rezultat svega je nedostižna slika lepote koje devojke i žene čini nesigurnim.

Kako bi donekle smanjila uticaj retuširanih fotografija, šminkerka Saša Luiz Palari pokrenula je kampanju #FilterDrop u kojoj ohrabruje devojke i žene da objavljuju fotografije svog prirodnog izgleda. Kampanja je pokrenuta prošle godine i zabeležila je veliki odaziv.

Mnoge dame su odlučile da pokažu svoje pravo lice i nesavršenu kožu, ističući da je prava žena – realna žena sa svim svojim ožiljcima, bubujicama, borama, porama i ostalim malim nesavršenstvima. U ovu kampanju se uključila i britanska Agencija za standard oglašavanja (ASA) koja je oštro osudila aktivnosti oglašavanja koji zavaravaju i preuveličavaju učinak svojih proizvoda.

FOTO: Instagram #filterdrop

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar