Hirurško zatezanje butina: uklanjanje viška kože u predelu natkolenice

12-04-2023
Featured Video Play Icon

Opuštena koža u predelu natkolenice, problem je s kojim se susreću mnoge žene.  Velik broj njih pokušao je pronaći rešenje u raznim neinvazivnim tretmanima i vežbanju, ali nažalost rezultat je ponekad znao izostati a razlog tome je bio višak kože, koji jednostavno treba hirurški odstraniti

Šta je uzrok opuštenoj koži na butinama?

Do opuštanja kože sa unutrašnje strane natkolenica često dolazi zbog gubitka mišićnog tkiva, tonusa kože, pa i nakon značajnog gubitka kilograma. Kada vežbe i regulisana ishrana ne pomažu, operacija zatezanja butina gotovo bez izuzetka rešava problem viška opuštene i naborane kože. Reč je o operativnom zahvatu zahvaljujući kojem se podizanjem unutrašnje strane natkolenica postiže efekat vitkijih i zategnutijih nogu.

Zatezanje natkolenice

Ovaj operativni zahvat vrši se pod opštom anestezijom. Može iziskivati rez isključivo na područiju prepone i u tom
slučaju je pogodan za pacijente sa minimalnom količinom viška kože i masnih naslaga. Ukoliko je u pitanju podizanje spoljašnjeg dela butina, rez se proteže od prepona. Nakon formiranja reza, tkivo na području operativnog polja se zateže kako bi se postigao željeni oblik. Rezovi se zatvaraju šavovima pa se iz tog razloga savetuje posleoperativno nošenje kompresivnog steznik.

Operativna tehnika

Za dobar rezultat zatezanja unutrašnje strane butina, najčešće je dovoljno da se višak kože i masnog tkiva iseče sa unutrašnje strane rezom u obliku polumeseca, horizontalno-polukružno tako da se ožiljak pruža od prepone do sedalne bore. Ožiljak se često može sakriti i u predelu koji bikini prekriva. Formiranje ožiljka je individualno i može biti od 0.5 centimetara širine.

Kako izgleda hirurška procedura, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar