Jedite slasno, a topite kilograme i gradite mišiće

18-04-2019

Dolaskom toplijeg vremena, teretane su sve punije i svi se lagano pripremaju za ”letnju prezentaciju tela”. Međutim, pored mnogo vežbanja, za savršenu liniju izuzetno je važna i ishrana, koja ne mora nužno da bude esktremna. Mi vam preporučujemo da jedete stalno ali pre svega pametno

Ugljeni hidrati

Integralne paste i integralnog pirinča. Ukoliko uz ručak kao prilog imate nešto od ovoga izbacićete iz upotrebe beli hleb koji ima visok glikemijski indeks. Prvi korak ka uspešnom mršavljenju je napravljen! Podrazumeva se da jedete integralne žitarice i to u manjim količinama. Ugljene hidrate jedite za doručak i ručak, a uveče proteine. Raspored nutritijenata tokom dana je takođe važan.

Voće

Konzumirajte što više ne samo avokada, manga i nara, nego i jabuke, banane, kruške, suve šljive, svo bobičavo voće… Jabuke i banane su voće koje nam je uvek dostupno, a pored njih ubacite svo sezonsko voće koje nađete. Svratite do zdrave hrane i pazarite suvo grožđe, šljive i brusnice. Brusnice jesu nešto skuplje, ali desetak komada u jutarnjim musliju ima blagotvoran uticaj na organizam. “Berries” (borovnica, brusnica, jagoda, malina, kupina)  su bogate antiokidansima  tako da sveže ceđeni sokovi i smutiji mogu biti odlična zamena za obrok.

Povrće 

Svakako najzdravije je sveže povrće. Obavezno ručajte salatu, a za užinu, umesto čipsa gricnite rotkvice ili šargarepu. Deluje suludo, ali ima dvostruke prednosti – pored toga što ne unosite masti i štetne transmasne kiseline iz grickalica, unosićete neophodne vitamine iz povrća. Još jedan savet: pokušajte jedan dan u nedelji da vam bude posan. Taj dan jedite samo supu, voće i povrće. Pored čišćenja organizma naučićete želudac da bude manje halapljiv.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar