Kako do savršenog tena pomoću gazirane vode?

30-09-2018

Žene u Japanu i Koreji već vekovima postižu savršen ten pomoću gazirane vode. Koriste je kao deo tretmana za čišćenje lica a stavljaju je i u maske za lice i tonere

Gazirana voda sadrži brojna blagotvorna svojstva. Ima istu pH vrednost kao vaša koža: pH vrednost vode sa česme je 7 dok gazirana ima pH vrednost 5,5, koja je jednaka vrednosti kože lica ,pa neće izazvati iritaciju Čisti pore i smanjuje iritaciju: gaziranost razbija prljavštinu, ulje i nečistoće u zapušenim porama.

Rezultat toga je dublje čišćenje i sprečavanje izbijanja novih bubuljica.Poboljšava cirkulaciju: ugljen dioksid dovodi krv i kiseonik do tkiva kože, koji poboljšavaju funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije, sa suptilnim rumenilom.

Dermatolog dr Dendi Engelmen podržava ovaj tretman čišćenja lica i objašnjava kako gazirana voda stvara zdraviji ten: “Gazirana voda sa sobne temperature počinje da širi i otvara krvne sudove (voda sa česme treba da se ugreje kako bi imala ovaj efekat) što pomaže u tome da zalihe krvi stignu do tkiva kože.

Dendi Engelmen – čuveni dermatolog iz Njujorka

Ovaj proces poboljšava isporuku hranljivih materija poput kiseonika do kože – što je bolja cirkulacija, bolje će ceo sistem funkcionisati i koža će izgledati zdravije”, zaključila je dr Engelmen.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar